Esküvői szezon

2022.06.06. 07:00

Kevesebb szín és több füst - videón és képeken az esküvői trend a tatabányai sminkes szerint

Husz Fédra zseniális ötlettel állt elő: hangulatos esküvői videóval igyekszik inspirálni a leendő párokat.

Wágner Zsanett

Forrás: beküldött

– A jó idő közeledtével egyre több menyasszony jelenik meg a sminktermemben – válaszol Husz Fédra tatabányai sminkes, mikor az esküvői szezonról kérdezzük. Azt mondja, március közepétől egyre többen kopogtatnak be hozzá és kérnek tőle szakmai tanácsokat a nagy nap előtt. Mottója szerint az egyszerű sokszor több, ezért igazi toszkán hangulatot tükröznek a felvételek.

– A többség teljes mértékben rám bízza magát, tudják, hogy a személyiségükhöz passzoló sminket fogom számukra elkészíteni – árulja el a szakember, aki évről évre bebizonyítja azt, nem véletlen foglal el méltó helyet a szakmában. 

Husz Fédra több ízben is letette már névjegyét, és első szóra szívesen csatlakozott nemes kezdeményezésekhez. Így tett egyebek mellett lapunkkal is. A 24 Óra és a Kemma.hu akciójára beérkezett gyermeknapi kívánságot is szívesen teljesítette: elkészített egy ajándéksminket. A kedves olvasók emlékezhetnek arra is, amikor ugyancsak az esküvői szezon beköszöntével felajánlotta már díjmentes szolgáltatását a leendő aráknak. A jó szokásnál maradva egy rövidfilm elkészítésébe kezdett. Továbbra is megmutatva kreatív oldalát: toszkán hangulatot idéző esküvői videót tett közzé a minap közösségi oldalán. 

– Szerettük volna, ha a gyönyörű fotóink és a videónk ötletet ad a házasulandó pároknak. Például arra, hogy remek esküvői helyszín lehet akár egy pincészet is. Voltak gyönyörű lovak, a modellek koccintottak egy pohár borral a naplementében. Úgy érzem, sikerült megidéznünk az olasz ceremóniák letisztult hangulatát – mesél az összhatásról Fédra. Kiderül, nem véletlenül használ többes számot, igazi csapatmunkát dicsér az ötlet.

– Rozgonyi Viki varrta a modellek, Zsófi és Szinti csipkés ruháit, Takács Lola volt a fodrász, és Faragó Olivér készítette a csodás virágkompozíciókat. A felvételekért pedig nagy köszönet illeti Urbancsók Marcellt és Csenki Benjamint – sorolja Fédra a közreműködőket, akik összefogása nélkül nem sikerült volna a professzionális munka. A sminkes a csapat összefogásánál nagy gondot fordított a márkaépítésre, és figyelt arra, hogy helyi szolgáltatók vegyenek részt a projektben. Nem is kérdéses a végeredmény: minden egyes pillanatot imádott a közönség. A kamera előtt és mögötte is. 

Csodákra képes a barna ceruza - Kérdésünkre, hogy mi lehet az oka a szokottnál is nagyobb házasulandó kedvnek, a pandémia a válasz. A szakember azt mondja, most már azok a párok is nyitnak, akik két éve halogatják kimondani az igent. A sminkes tippeket is ad: egy barna ceruza csodákra képes. – Ki lehet vele tölteni a szemöldököd hiányosabb részeit. Utána pedig lágy körsatírt tudsz vele csinálni a szempilla tövében. Ezt eldolgozva egy kicsi fejű ecsettel már készen is van a natúr füstös szem. Mehet is a szempillaspirál. Aki esetleg ódzkodna az alapozótól, jó megoldás lehet egy kevés korrektor a szem alá ujjal eldolgozva – mondta Fédra, aki szerint sokkal frissebbnek tűnik tőle a tekintet. A bronzosítás és pirosítás elengedhetetlen része egy sminknek. – Csupán annyi a lényeg, hogy egy nagyobb fejű ecsettel vigyétek fel az arcotokra, így kevesebb a hibalehetőség, és sokkal természetesebb a végeredmény. A smink lezárásaként tegyetek fel ajakápolót vagy egy enyhén színezett szájfényt – zárta szavait a sminkes, aki úgy véli, a kevesebb több elvét követve senki nem lőhet mellé. 

A szezonra visszatérve, beszélgettünk az idei divatirányzatokról is. Fédra szerint még mindig a füstös szemek divatosak, és az elmúlt években azt tapasztalta, egyre kevesebb színt kérnek az arajelöltek. 

– Hódítanak a natúr árnyalatok. Vendégeim a bronzot és az ezüstöt kérik leginkább a szemhéjra, a rúzsnál is inkább a természetes árnyalatok hódítanak, mintsem a vérvörös ajkak – válaszol lapunk kérdésére Fédra a stílusirányzattal kapcsolatban. A sminkes egyébként két hónapja már saját szalonjában fogadja a szépülni vágyó hölgyeket, következő terve pedig a jövőre nézve egy újabb fotósorozat, ahol teljesen más vizekre evez ő és a csapata: amerikai stílust idéznek majd. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában