Cél a minőség

2022.02.02. 17:00

Az emberek hangulatát változtatja meg esztergomi éttermével a sikeres vállalkozó

Varga Sándor Esztergomban valósította meg álmát a Bistro42-vel. Éttermével a fő célja, hogy minőséget adjon az emberek számára.

Kemma.hu

Forrás: diningguide.hu

Varga Sándor megálmodta, majd Esztergomban megnyitotta a Bistro42 éttermet, amelyet Barna Ádám séffel csinál közösen. Az éttermi körökben ismert cégtulajdonos nagyvállalkozóval a diningguide.hu készített interjút, amelyből többek között az is kiderül, hogy milyen út vezetett a saját étterem megvalósításáig, valamint, hogy miért lát nagyobb potenciált Esztergomban, mint Budapestben.

Philippe hatására csöppent a gourmet világába

Varga Sándor gasztronómia iránti szerelme 2005-ben kezdődött Philippe a belga éttermében. Őt egy szerelem hozta Belgiumból Esztergomba. Sándor először csak a vendége volt, majd összebarátkoztak. A gourmet világába is bevezette, innentől pedig nem volt megállás. 

– Nagyon nagy hatással volt rám. Egészen odáig egy tipikus huszonéves voltam, tökéletesen elvoltam a sörrel és a csülökkel, döntöttem le az Edelweisst. Talán már ekkor is pislákolt a minőségre való törekvésem, mert mégiscsak Edelweisst ittam, egy emelkedettebb sört, miközben megéltem, mekkora individuum vagyok. Ekkoriban még a modern magyar gasztronómia sehol nem tartott, az őskorban jártunk itthon – mesélte a vállalkozó.

Beszállt barátja éttermébe

Alig pár évvel később már saját étteremmel is büszkélkedhetett Varga Sándor. Ez egészen pontosan 2008-ban történt meg. Jó barátja Philippe ekkor jött el Esztergomból.
– Újlipótvárosban nyitott új éttermet. Gondok voltak a hellyel, nem jöttek a vendégek, én viszont beszálltam. 2010-ben így lett az első éttermem Philippe a belgával közösen a Balzac utcában – mondta, majd hozzátette, hogy az étteremben élő homár is kapható volt, amelyet maga a vendég választhatott ki. Ez egy igazi varázslatnak számított az akkori hazai éttermi közegben.

Esztergomban született meg álmai étterme

Végül a közös vállalkozás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ráadásul a barátság rovására is ment. Így tehát nem indult a legfényesebben az étteremtulajdonosi karrier. Mégis jó érzéssel gondol erre az időszakra Sándor. Rá 10 évre aztán megszületett Esztergomban a Bistro42.

Hisz az esztergomi elhelyezkedésben

– Én nyereségben, megtérülésben gondolkodom, ami egy nagyon fontos dolog. Ezt a legelején tisztáztuk Barna Ádámmal, hogy bár nekem hobbim és szenvedélyem a gasztronómia, nekünk egy vállalkozásként kell funkcionálnunk – fejtette ki a tulajdonos, aki azt is elmondta, hogy mivel Esztergomban él, így egyértelmű volt, hogy itt nyitja meg éttermét. Bár tudja, hogy Budapesten több a fóka, de a vadász is. Hisz az esztergomi elhelyezkedésben.

Varga Sándor az esztergomi étterme mellett egy kis hotelt is üzemeltet. Elmondása szerint könnyebb egymás mellett, egymást támogatva működtetni a szállodát és az éttermet. A járvány hatásai azonban őket sem kímélték.

A hotel és az étterem együtt sikeres

– A decemberi telt házas őrület előtt a november hónap cudar volt. Egyszerűen nem volt Esztergomban ember. Összességében én azt gondolom, hogy országrésztől függetlenül mindenkire ráfér a minőség. Abban pedig csak bízni tudok, hogy egyre többen ki is vannak már éhezve a színvonalra. Mondjuk ki, mi a katarzisbizniszben utazunk, és én őszintén azt gondolom, hogy semmivel nem lehet jobban képezni, oktatni az embereket, mintha megmutatod, hogy szerinted hogyan kellene ezt csinálni. Mi ezt mutatjuk meg a Bistro42-ben – magyarázta a vállalkozó.

– A mi célunk egy olyan miliőt létrehozni a szervizzel, az étellel, az enteriőrrel, ami által az embernek megváltozik a hangulata, akár az egész napja, a gondolatai. Mi hatni szeretnénk a vendégeinkre, és boldogok vagyunk, ha mialatt nálunk töltenek időt, más frekvenciára kapcsolnak, és lecserélik egy kicsit a gondolataikat is – részletezte Varga Sándor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában