Jótékonyság

2021.11.09. 11:00

Boldogság és több mint 6 tonna adomány várta a kömlődi kicsiket

Nemrégiben a kömlődi Hegyháti Alajos tagintézmény gyermekei hatalmas adományt kaptak, cserébe a gyerekek rajzokkal és apró süteményekkel várták a jótevőket.

Zai Vivien

Forrás: Ford S-max Club/Instagram

A Ford S-MAX Club Hungary tagjai országszerte minden megyében jelen vannak és jellegzetességük, hogy saját járművükkel szállítanak adományokat a célszemélyekhez. Legutóbb a kömlődi Hegyháti Alajos tagintézmény gyermekeinek rendeztek gyűjtést, ahova szintén saját járműveikkel érkeztek az adományozók. A társaság rendszeresen szervez országszerte, vagy akár külföldön is gyűjtést, ha vannak arrafelé klub tagok, ilyen volt a németországi eseményük is. De akkor mégis miért pont Kömlőd? Mert egy ajánlásnak hála, tudomást szerzett róla a klub vezetője, hogy a gyermekotthonnak segítségre lenne szüksége.

– Szokás szerint, miután beszéltünk a vezetőséggel, kértünk tőlük egy listát, hogy mire is lenne pontosan szükségük. Annak függvényében indul a gyűjtés a klubtagok segítségével. Ez egy nagyon összetartó, zárt csoport, ahol mindenki azonnal, lehetőségeihez mérten megpróbál segíteni. A jelenlegi gyűjtés esetében egy hónap alatt összegyűjtöttek mindent, amire az otthonnak szüksége van vagy lehet. Összesen 20 S-MAX és Galaxy autó jelent meg a tatabányai Tesco parkolójában az átadás napján és mindegyik autó csomagtartója tele volt. Ráadásul két darab három és fél tonnás mikrobusz is megtelt a nagy napra – tudtuk meg Kovács Miklós vezetőtől.

Már a kezdetek óta adományoznak állatmenhelyeknek, vagy nélkülöző családoknak, de ha a klubtagok kerülnek bajba, akkor is azonnal lépnek. A kömlődi gyűjtés egy hónapig tartott, de volt már olyan, hogy egy hét alatt vagy akár néhány órán belül segíteni tudtak. Legyen szó pénzről, tüzelőről vagy csak egy rossz bojlerről, gondoskodnak a másikról a klubtagok, főleg, ha a családon belül történik a baj. De az októberi gyűjtés esetében is mindent beleadtak a tagok és a támogatók, hogy elég nagy meglepetést okozhassanak a gyerekeknek.

– Már a parkolónál sorakozó húsz darab kocsi is kicsit megható, de amikor a sok készülődés után megérkezünk a helyszínre és meglátjuk a döbbenetet és a boldogságot az még inkább. Az iskolaszerektől, ruhaneműkön keresztül a fejlesztő játékokig minden megtalálható volt az adományok között. Vittünk hűtőgépet, tűzhelyt és még egy nagy trambulint is, hogy teljes legyen a boldogság. Mindenki segített kipakolni nekünk, még a gyerekek is, akik egyébként apróajándékokkal készültek nekünk hálájuk jeléül, na meg persze egy kisebb vendéglátásban is részünk volt. Az egészben az a jó, hogy ez nem csak az otthon különleges kis lakóinak volt jó, akik átöleltek, beszélgettek velünk, de még a klubtagok családjainak is. Sokszor az adományozásra a saját gyerekeik ajánlanak fel zsebpénzt, biciklit, vagy ami épp eszükbe jut, sokat tanulhatnak egy-egy ilyen gyűjtésből – mesélte Kovács Miklós, a klub „apja”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ford S-max Club HUNGARY (@ford_smax_club_hungary) által megosztott bejegyzés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában