hagyományteremtés

2021.08.20. 18:19

Kisütötték Tatabánya kenyerét: versenyen dőlt el, melyik cipó a befutó

Hagyományteremtő céllal kenyérsütő versenyt tartottak a megyeszékhelyen. Tizenegyen versengtek a Tatabánya kenyere címért.

W. Zs.

Többnapos rendezvényt tartottak augusztus 20-a alkalmából a megyeszékhelyen. A programok közül kiemelendő, hogy hagyományteremtő célzattal kenyérsütő versenyt szervezett az önkormányzat A Vértes Agorájával közösen.

Tizenegyen jelentkeztek a megmérettetésre, akik kóstoló gyanánt magukkal hozhattak egy otthon elkészített cipót, de a helyszínen is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.

A nevezők első feladatként vadkovásszal – bolti élesztő nélkül – készült fehér, félbarna vagy teljes kiőrlésű kategóriában indulhattak, de kötelező volt elkészíteniük egy kukoricás kenyeret is. A zsűri a külcsín mellett természetesen nagy hangsúlyt fektetett a belbecsre is, az illat, az íz és a héj volt döntő szempont.

– Akadt, aki sajttal megspékelt kenyérrel érkezett, ami egy kicsit elvitte az ízét – nyilatkozta Horváth Anett zsűritag, a Sütnikék' Gasztroműhelytől. Szoros volt a küzdelem, de az ítészek jól kisütötték a végeredményt, mint ahogyan a Bäckerei Leitermann Pékség is, akik hivatalosan is egy éven keresztül viselhetik a Tatabánya kenyere címet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában