2021.08.20. 18:19
Kisütötték Tatabánya kenyerét: versenyen dőlt el, melyik cipó a befutó
Hagyományteremtő céllal kenyérsütő versenyt tartottak a megyeszékhelyen. Tizenegyen versengtek a Tatabánya kenyere címért.
Többnapos rendezvényt tartottak augusztus 20-a alkalmából a megyeszékhelyen. A programok közül kiemelendő, hogy hagyományteremtő célzattal kenyérsütő versenyt szervezett az önkormányzat A Vértes Agorájával közösen.
Tizenegyen jelentkeztek a megmérettetésre, akik kóstoló gyanánt magukkal hozhattak egy otthon elkészített cipót, de a helyszínen is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.
A nevezők első feladatként vadkovásszal – bolti élesztő nélkül – készült fehér, félbarna vagy teljes kiőrlésű kategóriában indulhattak, de kötelező volt elkészíteniük egy kukoricás kenyeret is. A zsűri a külcsín mellett természetesen nagy hangsúlyt fektetett a belbecsre is, az illat, az íz és a héj volt döntő szempont.
– Akadt, aki sajttal megspékelt kenyérrel érkezett, ami egy kicsit elvitte az ízét – nyilatkozta Horváth Anett zsűritag, a Sütnikék' Gasztroműhelytől. Szoros volt a küzdelem, de az ítészek jól kisütötték a végeredményt, mint ahogyan a Bäckerei Leitermann Pékség is, akik hivatalosan is egy éven keresztül viselhetik a Tatabánya kenyere címet.