beruházás

2021.02.23. 16:18

Óriási munka kezdődött a tatabányai kórházban

Az új pavilon beruházásával kapcsolatban a kivitelező a Szent Borbála Kórház területén megkezdte a területrendezési munkálatokat.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Schmidt Csaba

Schmidt Csaba, a városi Fidesz-KDNP frakcióvezetője közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be arról, hogy a kivitelező elkezdte a terület előkészítését a Szent Borbála Kórház új pavilonjának építéséhez.

Költöznek az osztályok

Külső telephelyekről az új épületbe költözik majd a két tatai fekvőbeteg osztály és a tatabányai Gőzfürdő, valamint itt kap helyet a Központi Laboratórium és a mikrobiológiai részleg. Továbbá szintén a központi telephelyen, de külön épületekben működő nefrológia, pszichiátria és tüdőgyógyászat is. Az új kórházi tömb a függőfolyosónak köszönhetően közvetlen kapcsolatban lesz a többi épülettel, szakrendelőkkel, diagnosztikai egységekkel és a sürgősségi osztállyal.

A frakcióvezető posztjában arról ír, hogy a 18 milliárd forintos beruházással folytatódik a kórház 2010-ben megkezdett korszerűsítése. Hozzátette, hogy az elmúlt évtizedben a kórház fejlesztésére több mint 10 milliárd forint érkezett a kormányzattól. Az elindult beruházás az egyik legnagyobb folyamatban lévő egészségügyi fejlesztés az országban. A képviselő köszönetét fejezte ki Bencsik János miniszterelnöki biztosnak, akinek köszönhető, hogy a város megkapta a hiányzó forrásokat.

A kórház is beszámolt közösségi oldalán a területrendezési munkálatokról. Mint írják, a munkálatok miatt az L és B épület közötti parkot lezárták.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 12 milliárd forintos állami pótforrásnak köszönhetően, a Modern Városok Program keretében épülhet meg a kórház új pavilonja. A tervek szerint 2023-ra már el is készülhet az épület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában