2020.01.17. 14:00
Remek nyílt napot sütöttek ki a Keriben
Nyílt napot tartottak kedden a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A programon az általános iskolásoknak lehetőségük volt bepillantani az oktatási intézmény életébe: nyílt órán és különböző interaktív foglalkozásokon vehettek részt.
Flambírozott palacsinta, marcipánkészítés: interaktív órákon vettek részt a kereskedelmi szakközépiskolában a pálya iránt érdeklődő diákok.
Forrás: 24 Óra
Fotó: Dallos István
Nyílt napot tartottak kedden a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A hagyományos programon az érdeklődő általános iskolásoknak lehetőségük volt bepillantani az oktatási intézmény életébe: nyílt órákon és különböző interaktív foglalkozásokon vehettek részt.
Müllerné Liszki Melinda szakmai igazgatóhelyettes elmondta: a délelőtt folyamán kétszázötvennél is több látogatójuk volt. A nyolcadikosok mellett hetedik osztályból is érkeztek érdeklődők, akik kipróbálhatták magukat marcipánkészítésben, a mérés és csomagolás fortélyait is megismerhették, emellett limonádét és flambírozott palacsintát kóstolhattak. Változatos burgonyás ételeket is felkínáltak: volt hasábburgonya és szalmakrumpli, tócsi, burgonyafőzelék, sőt csipsz is készült a hétköznapi zöldségből.
A fiatalok nyílt órára is bemehettek, ételkészítési ismeretek mellett idegenforgalmi, informatikai ismereteket gyűjthettek. A több száz érdeklődő kérdéseire tucatnyi gyerek és oktató válaszolt a délelőtt folyamán.