konyhatündérek

2019.10.25. 17:30

A kerisek online is bebizonyították, hogy a gasztronómia határtalan

Bajorországi étteremmel együtt főztek a tatabányai kereskedelmi iskola végzős diákjai, méghozzá online.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolája az Európai Szakképzési Hét keretében több programot is szervezett, s az egyik legizgalmasabb egy bajorországi étteremmel lebonyolított online főzés volt.

A tanterem közepén lévő hosszú konyhapult végében magasodott a laptop, amelyen lehetett látni a tatabányai és a bajorországi helyszínt is. Tizenegy végzős diák várta a startjelet. Varga Imréné igazgató helyettes mellett Kovács Gábor osztályfőnök, és Szabó Zoltán szakács szakoktató közben még tanácsokkal látta el a diákokat.

- Az Európai Szakképzési Hét keretében indítottuk el az online főzést – mondta az igazgató helyettes. A közvetítés közös nyelve a magyar, ugyanis az ott dolgozók nagy része a tatabányai iskolában tanult. A főzés indulását váró tizenegy végzős diák közül három pedig már dolgozott is itt nyári gyakorlaton. Vad Rebeka, Kovács Levente és Duzsik Milán számára ismerős volt a monitoron látható konyha. Kerner Róbert, az étterem magyar tulajdonosa köszöntötte a diákokat, majd elindul a főzés.

A feladat a Käsespätzle, azaz sajtos nokedli újragondolása. Németországban reformsalátával, az itteni oldalon lecsóval készítették el. Néhány perc elteltével már isteni illatok terjedtek. Húsz perc elteltével el is készült az étel mindkét oldalon.

A programot egy különleges szalvétaverseny zárta: magyar oldalon Vad Rebeka, és a kamera másik oldalán Horváth Gyula próbált három perc alatt a legtöbbféle módon szalvétákat hajtogatni. A megmérettetést a magyar tanuló nyerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában