2019.10.25. 17:30
A kerisek online is bebizonyították, hogy a gasztronómia határtalan
Bajorországi étteremmel együtt főztek a tatabányai kereskedelmi iskola végzős diákjai, méghozzá online.
Forrás: 24 Óra
Fotó: Zantleitner Ingrid
A TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolája az Európai Szakképzési Hét keretében több programot is szervezett, s az egyik legizgalmasabb egy bajorországi étteremmel lebonyolított online főzés volt.
A tanterem közepén lévő hosszú konyhapult végében magasodott a laptop, amelyen lehetett látni a tatabányai és a bajorországi helyszínt is. Tizenegy végzős diák várta a startjelet. Varga Imréné igazgató helyettes mellett Kovács Gábor osztályfőnök, és Szabó Zoltán szakács szakoktató közben még tanácsokkal látta el a diákokat.
- Az Európai Szakképzési Hét keretében indítottuk el az online főzést – mondta az igazgató helyettes. A közvetítés közös nyelve a magyar, ugyanis az ott dolgozók nagy része a tatabányai iskolában tanult. A főzés indulását váró tizenegy végzős diák közül három pedig már dolgozott is itt nyári gyakorlaton. Vad Rebeka, Kovács Levente és Duzsik Milán számára ismerős volt a monitoron látható konyha. Kerner Róbert, az étterem magyar tulajdonosa köszöntötte a diákokat, majd elindul a főzés.
A feladat a Käsespätzle, azaz sajtos nokedli újragondolása. Németországban reformsalátával, az itteni oldalon lecsóval készítették el. Néhány perc elteltével már isteni illatok terjedtek. Húsz perc elteltével el is készült az étel mindkét oldalon.
A programot egy különleges szalvétaverseny zárta: magyar oldalon Vad Rebeka, és a kamera másik oldalán Horváth Gyula próbált három perc alatt a legtöbbféle módon szalvétákat hajtogatni. A megmérettetést a magyar tanuló nyerte.