kultúra

2019.02.05. 18:30

„A muzsika nyelve egy mindenki számára“: ismét népszerű volt az ácsi fesztivál

A Roma Családi Fesztivál az ácsi kulturális élet egyik színfoltja.

N. T.

A Pári Aranyeső hagyományőrző tánccsoport is fellépett

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. T.

Harmadik alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a város Roma Nemzetiségi Önkormányzata a Roma Családi Fesztivált, amely Leader pályázat segítségével valósult meg.

Markó Renáta elmondta, hogy az esemény a helyi kulturális élet színfoltja, aktív helyi és vidéki résztvevőkkel.

– A délelőtt a gyerekeké volt, akiket lufihajtogatás és csillámtetoválás várta, emellett a népszerű Zsebsün zenekar is szórakoztatta őket, valamint a megyei rendőrkapitányság munkatársai szereztek nekik örömet a kutyás bemutatóval – emelte ki a főszervező.

Az érdeklődőknek Gerencsérné Járóka Erzsébet tartott előadást a család-, ifjúság-, gyermekvédelem témájában, majd Mórocz Melinda védőnő egészségmegőrzési tanácsokkal látta el a résztvevőket.

A kiadós ebéd után fellépett többek között a helyi nemzetiségi táncegyüttes a Cine Cserhaja, az oroszlányi Kale Lulugyi, valamint a Tolna megyei Pári község táncosai is. – A rendezvényen szép számmal jelentek érdeklődők, romák és nem romák egyaránt, hiszen – mondta Markó Renáta.

A Pári Aranyeső hagyományőrző tánccsoport is fellépett (Fotó: N. T. / 24 Óra)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában