2018.12.30. 07:05
Az ország egyik legjobb éttermét csinálta meg Tatán a Michelin-csillagos séf
Pesti István, a Platán Restaurant & Café séfje a fővárosból érkezett Tatára három éve, pár héttel azután, hogy megkapta az éttermek és szakácsmesterek körében sokak által áhított Michelin-csillagot.
Pesti István mesterséf a Michelin-csillag megszerzése után érkezett Tatára
Pesti István Tatán is sikereket ért el. 2016-ban az év konyhafőnökének választották, míg az étterem 2018-ban az ország tíz legjobb vidéki vendéglátóhelye között a harmadik helyen végzett a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme versenyen. Ez utóbbi elismerés kapcsán beszélgettünk vele az év elején.
– Már korábban is úgy gondoltam, és azóta is vallom, hogy a jövő a vidéki vendéglátásban van, így nem volt kérdés, hogy milyen irányba mozdulok el. Tata ehhez tökéletes választásnak bizonyult – árulta el, hozzátéve, hogy a Dining Guide-os harmadik hely a minimum, és bár elfogult vagyok, de ő egy kicsivel többre is tartja az éttermet.