Újraélesztés

2 órája

Járókelők mentették meg egy nő életét Tatabányán

Az utcán esett össze egy nő a napokban Tatabányán. Már nem lélegzett, amikor egy arra járó férfi rátalált. Azonnal megkezdte az újraélesztést.

Kemma.hu

Tatabányán sétált egy nő szeptember 27-én, pénteken, amikor hirtelen összeesett. Néhány perc múlva egy arra járó  férfi látta meg a földön fekvő asszonyt. Azonnal a segítségére sietett. A jószándékú idegen megvizsgálta az idős hölgyet, aki ekkor már nem lélegzett. A férfi megkezdte az újraélesztést, amire egy szintén arra sétáló nő is felfigyelt, és értesítette a mentőket. 

Man,Holding,Hand,Of,Girl,Lying,On,Road,,Unconscious,Victim újraélesztés
A férfi azonnal megkezdte az újraélesztést
Forrás:  Shutterstock

A mentésirányító a helyszínre vezényelte a legközelebbi mentőt, miközben riasztást adott le a SzívCity alkalmazáson keresztül is, amelyre egy szabadnapos mentőápoló reagált, és a beteghez rohant. 

Az esetkocsi perceken belül a helyszínre ért. Az elsősegélynyújtók segédkezésével a mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. Mint arról az Országos Mentőszolgálat beszámolt, a hölgyet végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában