Tűzeset

2024.09.10. 15:14

Videón a kiégett tatabányai üzlet, 30 milliónyi áru lett oda

Megolvadt műanyagpapucsok, szénné égett ruhák és egy kiégett bankautomata maradt csak a kedd hajnali tűz után a tatabányai Kodály téren. Az üzletben mintegy 30 millió forintnyi áru lett a tűz martaléka.

Kemma.hu

Az üzlettel szemben lévő dohánybolt eladói is érdeklődve figyelték az eseményeket. A Kemma.hu kérdésére elmondták, hogy reggel hatkor nyit az üzletük, és mikor bementek nyitni, már a kiégett bolt látványa fogadta őket. Egyikük elmondta, hogy a szomszédos társasházban lakik, de nem vett semmit se észre az éjszakai tűzből.

tűz Divatbolt égett ki a Kodály téren
A rendőrség a tűzoltóság szakemberei még délelőtt is a helyszínen dolgoztak 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Délelőtt még a tűzoltók és a rendőrök is dolgoztak a helyszínen, amit rendőrségi kordonnal kerítettek körbe. A tűzoltókhoz hajnali kettő óra előtt érkezet a riasztás.

Rombolt a tűz

– Kedd hajnalban pár perccel kettő óra előtt érkezett a riasztás, hogy a Kodály téren egy ruházati bolt és a frontjába építve egy bankautomata ég. A tatabányai hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. A szomszédos élelmiszerüzlet is megtelt füsttel, de a tűz nem terjedt át az épületre. Ott ventilátorral szellőztették át a helyiséget. A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezési okát – tudtuk meg dr. Laczkó Melinda tűzoltó alezredestől, vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetőjétől. 

A kiégett üzlet tulajdonosa is az egyik közeli társasházban lakik, azonban az ablaka nem a térre néz, és a tűzből ő sem hallott semmit. A rendőrök ébresztették éjszaka. Lányáéval közösen dolgozott a boltban és egyelőre még a sokk hatása alatt vannak. Ugyanis minden pénzük és a megélhetésük is szénné égtek a polcokon.

– Közel harmincmillió forintos árukészlet volt a boltban. Ez az üzlet adta a megélhetésünket, egyelőre felfogni sem tudjuk a történteket. Az üzlethelyiséget béreljük, az árukészletre viszont nekünk nem volt biztosításunk. De mindegy is lenne, hiszen minden számla elégett az áruval együtt – mesélte az üzletvezető megtörten portálunknak.

A hölgy szerint az is felmerült, hogy a bankautomatából keletkezett a tűz. Azonban biztosat csak a tűzvizsgálat lezártával lehet tudni. A bank kommunikációs osztályától egyelőre annyi információt kaptunk, hogy vizsgálják az ügyet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában