Tárgyalás

Tegnap, 9:19

Késelő kerülhet hűvösre: több alkalommal is nyakon szúrta vita közben párját a nő

Szeptember 25-én emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben tart előkészítő ülést a Tatabányai Törvényszék azzal a nővel szemben a , aki ugyanannak a férfinak kétszer okozott súlyos, életveszélyes sérülést.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék közleményéből megtudtuk, hogy a vádirat szerint a nő 2021. október 10-én a tatabányai ingatlanban szóváltást követően egy késsel mellkason szúrta a férfit, akinek emiatt hat hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett. A cselekmény alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.

Az ittas állapotban lévő nő 2023. május 31-én 1 óra körül ugyanebben az ingatlanban ugyanezzel a sértett férfival vitatkozott. A vita miatti mérgében a nő a férfira támadt, egy késsel kétszer a nyakán, majd a csípője tájékán is megszúrta, megvágta. A nyakat érő szúrás alkalmas volt életveszélyes sérülés vagy halál eredményezésére.

A szúrásokat követően a nő távozott az ingatlanból, majd felhívta a 112-es segélyhívó telefonszámot, és a cselekményéről bejelentést tett. Amikor meglátta a helyszínhez érkező járőrautót, - felszólítás ellenére - megpróbált elszökni, mellyel csak azért hagyott fel, mert a gépkocsival utolérték.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában