Vádemelés

2024.07.22. 07:08

Vita közben nyakon szúrta, fotón a nő alkalmi fegyvere

Az emberölés bűntettének kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatott nővel szemben, aki ugyanannak a férfinak kétszer okozott súlyos, életveszélyes sérülést.

Kemma.hu

A lefoglalt kés

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a nő  2021. október 10-én a tatabányai ingatlanban szóváltást követően egy késsel mellkason szúrta a férfit, akinek emiatt hat hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett. A cselekmény alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.

Az ittas állapotban lévő nő 2023. május 31-én 1 óra körül ugyanebben az ingatlanban ugyanezzel a sértett férfival vitatkozott. A vita miatti mérgében a nő a férfira támadt, egy késsel kétszer a nyakán, majd a csípője tájékán is megszúrta, megvágta. A nyakat érő szúrás alkalmas volt életveszélyes sérülés vagy halál eredményezésére.

A szúrásokat követően a nő távozott a sértett által lakott ingatlanból, majd felhívta a 112-es segélyhívó telefonszámot, és a cselekményéről bejelentést tett. Az elkövető, amikor meglátta a helyszínhez érkező járőrautót, a rendőrök elől futva, a felszólítás ellenére megpróbált elszökni, amellyel csak azért hagyott fel, mert a gépkocsival utolérték.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék az elkövetőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában