Erőszak

2024.09.03. 10:14

A rendőrségről vitték a kórházba, de ott is csak balhézott a fékevesztett férfi

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot az agresszív viselkedésű férfi ellen.

Kemma.hu

A vádirat szerint az elkövetőt az oroszlányi rendőrkapitányságról – ahová a férfit más ügyben állították elő – az Országos Mentőszolgálat munkatársai a tatabányai kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította az állapota miatt 2023. augusztus 20-án. A férfit a sürgősségire egy mentőápoló és a mentőautó vezetője szállította be, és kórházba kísérését két rendőrjárőr is biztosította. 

A férfi kifogásolta a kórházba szállítását, az ellátását és szállítását végző mentőápolót hangosan szidalmazta, fenyegette. Ahogy átadták őt a kórházi ellátásra, a mentőápoló a rögzített helyzetben lévő férfi lábát leengedte a szállításhoz használt hordágyról, aki erre a sértett jobb alkarját szándékosan megrúgta. A férfi cselekményét a kísérő rendőrjárőrök észlelték, ezért végül ők adták át a vádlottat a kórházi ellátásra.

Mint azt  dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett előéletű férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje. A bíróság szeptember 2-án, hétfőn előkészítő ülést tartott, ezen az ügyész a vádiratot ismertette. Az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését nem ismerte be, ezért  a bíróság az ügyben tárgyalást tűzött ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában