Ítélet

17 órája

Csalás felsőfokon: 15 millió visszaszerzését ígérte, de inkább ellopott még 3 millát

A csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzésben elmarasztalta azt a férfit, aki tizenötmillió forint visszaszerzésére vállalkozott hárommillió forint ellenében, de valójában ilyen szándéka nem volt, csak a megbízás díját akarta megszerezni.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján a járásbíróság az elkövetőt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását a bíróság 3 év próbaidőre felfüggesztette, melynek idejére a férfit pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság a sértett meg nem térült kárának, közel másfél millió forintnak a megfizetésére is kötelezte az elkövetőt. A büntetővégzést az ügyész és a férfi is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett – tudtuk meg dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a vádirat szerint 2023. július 17-én egy oroszlányi nő elmondta a férfi ismerősének, hogy 15 millió forintot kell kifizetniük a sógornőjének, és legszívesebben megbízna valakit, hogy ijesszen rá a sógornőjére és vegye vissza tőle a pénzt. A férfi ismerős még aznap tovább mondta ezt az elkövetőnek, aki elhatározta, hogy a megteszi a nő kérésé, 3 millió forint ellenében. Az elkövető előbb 720 ezer forintnyi előleg kifizetését kérte. Ezután az elkövető többször megtévesztette sértettet és azt hazudta, hogy már folyamatban van a 15 millió forintnyi összeg visszaszerzése. Az elkövető utoljára több mint másfél millió forint kifizetését kérte a sértettől. A pénzt a sértett 2023. augusztus 30-án Oroszlányban a Mindszenti úton adta át a csaló férfinak.

A Tatabányai Törvényszéktől azt is megtudtuk, hogy a sértett az utolsó pénzátadást megelőzően a rendőrségen bejelentést tett. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság járőrei a pénz átadását követő rövid idő múlva az elkövetőt elfogták, tőle a sértettől átvett összegből egymillió 540 ezer forintot megtaláltak és lefoglaltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában