Gyász

2024.08.23. 11:36

„A fiunk hősként halt meg” - csupaszív volt mentős a szákszendi tragédia második áldozata

Gábor két bajba jutott társának akart segíteni, amikor a hígtrágya-tárolóba lemászott. Egész Szákszend gyászba borult, miután a sertéstelepen ő és egy kollégája az életét veszítette. Most szülei megtörten meséltek arról, milyen nagyszerű ember is volt a fiuk.

Kemma.hu

A háromgyermekes Zoltán mellett az 53 éves Gábort is gyászolják szerettei. Mint ismert, a két férfi a szákszendi sertéstelepen, munka közben veszítette életét, egy hígtrágya-tárolóban. A Kemma.hu elsőként számolt be a tragédiáról, Zoltán családjának ügyvédjétől több, ellentmondásos részletet is megtudtunk a végzetes munkahelyi balesetről, amely kapcsán a rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen. Most Gábor szülei a Borsnak meséltek elhunyt fiukról, gyászukról.

Szákszendi tragédia: volt mentős a második áldozat
Terike és József, fiuk, Gábor fényképével. A férfit, aki a szákszendi sertéstelepen akart kollégáinak segíteni, a szülei mellett két gyermeke és két unokája is gyászolja
Forrás: Borsonline

Gábor volt az, aki a harmadik kollégájuk segítségére siető Zoltán után szintén lemászott a tárolóba. Sajnos kettejük életébe került mindez. 

Édesanyja, Terike most arról mesélt, hogy szeretnék tudni, mi történt pontosan a gyermekükkel, és miért ment a tárolókhoz, ahol tudomásuk szerint nem lett volna dolga az inszeminátorként dolgozó férfinak. Úgy tudni, a férfi segíteni akart munkatársainak.

A mi fiunk hősként halt meg, másokért... Korábban egy ideig mentősként is dolgozott

– mondta Gábor édesanyja, Terike.

Az édesapja, József arról beszélt, hogy jó ember és jó gyerek volt Gábor, akit nagyon sokan szerettek, bárki számíthatott rá a bajban. Szüleire is mindig odafigyelt. Két gyermeket és két unokát hagyott hátra.

A szákszendi telepen változtatnak

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy pontosan mi is vezetett a tragédiához és ki a felelős a történtekért, hosszú vizsgálat fogja eldönteni. A három szemtanú közül ketten elhunytak, egyet pedig jelenleg is kórházban ápolnak. A cég mindenesetre vállalta, hogy a tartályok zárt fedelét lecserélik rácsosra, hogy folyamatos legyen az akna szellőzése. A karbantartók a továbbiakban csak akkor végezhetnek hasonló feladatot, ha a vezető is a helyszínen tartózkodik, illetve légtérmérőt fognak vásárolni, amivel a helyszínen is mérhetőek a jelenlévő gázok. 

@ripost.hu Életeket akart menteni Gábor, de őt is elveszítettük... Beleájult három férfi Szákszenden egy disznóürülékkel teli tartályba. #ripost #tragedia #baleset #szakszend #gyasz #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában