Tragédia

2024.08.14. 13:50

Három kislánya gyászolja a sertéstelepen meghalt Zoltánt

Három kislánya és felesége gyászolja Zoltánt, aki egyike annak a három férfinak, aki a szákszendi sertéstelepen egy hígtrágyával teli tárolóba esett. Zoltán a sertéstelepen dolgozott elektromos-karbantartóként és munkatársa segítségére sietve vesztette életét.

Kemma.hu

Több tucatnyi koszorúval búcsúztak a barátok, ismerősök, rokonok Zoltántól hétfőn szülőfaluja temetőjében. Az elektromos-karbantartóként dolgozó férfi még július 26-án vesztette életét, amikor a szákszendi sertéstelepen munkatársát próbálta kimenteni egy hígtrágyával teli tárolóból. Zoltánt felesége és három kislánya várta haza a munkából. Felfogni is nehéz, hogy többet nem ölelhetik át a hazatérő férfit.

Három kislánya és felesége gyászolja Zoltánt, aki egyike annak a három férfinak, aki a szákszendi sertéstelepen egy hígtrágyával teli tárolóba esett. Zoltán a sertéstelepen dolgozott villanyszerelőként és munkatársa segítségére sietve vesztette életét.
A sertéstelepen történt tragédiában elhunyt Zoltánt szülőfalujában temették el
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

"Megpihen a dolgos jó apai szív, hála és szeretet övezi-e sírt, szerető férj voltál, büszke apa, bánatos családnak lettél őrangyala". Ezekkel a megható szavakkal búcsúzott felesége és három "Tündérkéje" Zoltántól. A hatalmas vörös rózsákkal teli koszorún négy kis sárga papírvirág díszeleg. Mindegyikben egy-egy betű jelképezi a családtagok neveit. Bár a sors szétválasztotta őket, szívük örökre együtt marad.

Újraélesztés a sertéstelepen

A Kemma.hu birtokába került az Országos Mentőszolgálat esetlapja, amiből kiderül, hogy a mentősök sokáig küzdöttek Zoltán életéért. Úgy tudjuk, hogy a három munkás közül a karbantartó ment le először dolgozni, azonban a hat méter mély tárolóba zuhant. Rajta akart segíteni a családapa, aki miután tájékoztatta főnökét a történtekről, munkatársa segítségére sietett. Leereszkedett az aknába, de ott minden bizonnyal a munkatársához hasonlóan a belélegzett mérgező gázoktól elvesztette az eszméletét és maga is beleesett a szennyezett folyadékba.

A sertéstelepen történt tragédiában elhunyt Zoltánt szülőfalujában temették el
Felesége és három "Tündérkéje" megható sorokkal búcsúzott a családapától 
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

A mentők 10:05 perckor érkeztek a helyszínre, ahol a katasztrófavédelem munkatársai már kiemelték a tárolóból a három sérültet. Ketten eszméletlenek voltak, de lélegeztek, őket stabil oldalfekvésbe helyezték. Zoltánnak azonban leállt a légzése, ezért a mentők kiérkezéséig a tűzoltók kezdték meg az újraélesztését. Az esetlap szerint nagy mennyiségű folyadék került a családapa légcsövébe, amit kitisztítottak majd intubálták. Azonban Zoltán ezután sem reagált az emeltszintű újraélesztésre, nem indult be a szívműködése. Végül, fél óra küzdelem után megállapították a halál beálltát. A mentők szerint Zoltán megfulladt.

A család teljesen összetört a hírtől. A három, gyönyörű kislány azóta is azt várja, hogy édesapjuk belépjen az ajtón. Azonban helyette csak a csend és a könnyek maradnak. Bár Zoltánt már semmi sem hozhatja vissza, felesége és szülei szeretnék megtudni, hogy pontosan miért is kellett ilyen korán elszakítani tőlük szerettüket.

Ketten meghaltak

Mint arról korábban beszámoltunk, három munkás esett bele a híg disznóürülékkel teli tartályba az egyik szákszendi sertéstelepen két hete. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, illetve a cég is belső vizsgálatot indított. Sajnos azóta kiderült, hogy kettőre nőtt a halálos áldozatok száma, amit a rendőrség is megerősített. A mentők még két férfit szállítottak kórházba, azonban az egyiküket már nem sikerült megmenteni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában