Megrázó részletek

2024.07.24. 08:10

Letartóztattak egy 44 éves férfit - ő lehet Simsik Cyntia gyilkosa?

Nagy előrelépés történt az ügyben. Felkavaró részletek kerültek nyilvánosságra, és az is kiderült, hogy valószínűleg gyilkosság történt. A rendőrség közleményt adott ki a magyar kézilabdázó halála kapcsán.

Kemma.hu

A korábban a Komárom és a Dorog csapatában is játszó szlovákiai magyar kézilabdázó, Simsik Cyntia miatt két ország aggódott, amikor a 31 éves édesanya eltűnésének híre bejárta a szlovák és a magyar sajtót is. De két nappal ezelőtt, július 22-én, hétfőn szertefoszlott minden remény. Cyntia holttestét több réteg fóliába tekerve találták meg saját, nagymegyeri házában, ahol most virágcsokrok és mécsesek emlékeztetnek a tragédiára.

Simsik Cyntia, gyilkosság
Gyilkosság vethetett véget a fiatal kézilabdás életének
Forrás: NB1/B mert nem csak.../Facebook

A szlovák rendőrség közleményben tudatta: letartóztattak egy 44 éves férfit, akinek köze lehetett a 31 éves kézilabdázó halálához. A szlovák rendőrség Facebook-posztja szerint a dunaszerdahelyi nyomozók gyilkosság és halottgyalázás bűncselekménye miatt indítottak eljárást.  Mivel a nyomozás még folyamatban van, így több információt egyelőre nem oszthatnak meg a nyilvánossággal.

Egy folyamatban lévő vizsgálat miatt nem áll módunkban bővebb információ szolgáltatására

– olvasható a bejegyzésben.

Mint arról korábban beszámoltunk, Simsik Cyntia eltűnésének ügyében a rendőrség napokig nyomozott. A kézilabdázó eltűnését édesapja, Simsik Tibor jelentette a rendőrségen, a család utoljára július 18-án, csütörtökön látta, onnantól nem adott életjelet magáról. Simsik Cyntia holttestét a szlovákiai Nagymegyeren, saját családi házában találtak meg. Halálának híréről az ujszo.com, majd korábbi klubjai számoltak be.

A Bors információi szerint a fiatal párkányi nő élete nagy részét Magyarországon töltötte, ám az utóbbi időben Nagymegyeren élt második férjével, Cs. Gy-vel és két gyermekével, Dominikkal és a kis Miával, akik most édesanyjukat gyászolják. Az oldalnak egy neve elhallgatását kérő, a családhoz közelálló forrás azt is elmondta, hogy a családban nem ez az első tragédia. Cyntia egyik unokatestvére ugyanis napra pontosan 12 évvel korábban vetett véget életének.

A Bors úgy tudja, Cyntia és első gyermekének édesapja között megromlott a viszony, a fiatal anyuka mindkét gyermekét új párjával nevelte Nagymegyeren. A szlovák rendőrség, nem adott, nem adhatott ki túl sok információt a kézilabdázó ügyével kapcsolatban, ám testvére, Simona a Facebookon több helyen is beszámolt arról, hogy úgy tűnik, Cyntia gyilkosság áldozata lett. Ezt a felvetést pedig a letartóztatás híre is megerősítette, valamint az, hogy elrendelték az igazságügyi orvosszakértő bevonását.

A Blikk bemutatta azt a polgárőrt is, aki a rendőrség segítségére volt az ügyben. Kristian Szedlaknak sikerült tőrbe csalnia Cyntia párját. Mint azt a portál írta, a férfi napokig azt állította, a barátnője ismeretlen helyre távozott, és először a rendőröket sem engedte be a házba.

– A rendőrség eltűnésként kezelte az esetet, ezért minket is bevontak, mivel önkénteseinknek rutinja, felszerelése is megvan az ilyen helyzetek kezeléséhez. Cs.Gy. házában is körül akartunk nézni, de azt mondta, ő már kereste a lányt a pincében, a padláson, a vízaknában... A rendőrök hittek neki – mondta a Blikknek Kristian Szedlak, aki végül magánakcióba kezdett.

– Felhívtam szombat este Cyntia barátját, s mondtam neki, előfordulhat-e szerinte, hogy a lányt felvette egy autó. Örült a lehetőségnek, de én azt éreztem, valami nem stimmel, hazudik, direkt tereli ebbe az irányba a dolgokat. Kicsit kivártam, majd egy óra múlva megint hívtam, az egyik kutatócsoportunk talált egy tanút, aki Cyntiához hasonló nőt látott egy speciális sporttáskával stoppolni az úton, Magyarország felé. Ebből persze, nem volt igaz semmi. Még a nem létező táska pontos leírását is megadtam neki, hogy nézze meg, ezt magával vihette-e a lány. Nem telet bele pár perc, Cs.Gy. hívott, pontosan ez a táska hiányzik. Itt vége volt mindenemnek. Azonnal szóltam a rendőröknek, hogy be kéne menni az élettárs házába – árulta el a részleteket a polgárőr.

A rendőrség a kerítésen át hatolt be, megbilincselték a férfit. Percek múlva előkerült a garázsból Cyntia holtteste, fekete műanyag fóliába tekerve, átkötözve. Cs.Gy-t ekkor vették őrizetbe. Mint arról a Blikk beszámolt, a 44 éves férfi először azt vallotta, hogy a lány öngyilkos lett, amitől ő megijedt, mert félt, hogy őt fogják emiatt okolni. Pánikba esett és becsomagolta a tetemet, amit először a vízaknába rejtett, majd azt tervezte, hogy kiviszi a Duna árterébe, ott rejti el, de látta, hogy figyelik a rendőrök, ezért nem mert így megszabadulni a holttesttől. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában