Baleset

2024.07.17. 11:53

Kerékpároshoz riasztottak mentőhelikoptert Nyergesen

Hatalmasat esett kerékpárjával egy 50 év körüli nő Nyergesen, súlyos sérüléseket szenvedett. A biciklist végül mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

Kemma.hu

Biciklishez kellett mentőhelikoptert riasztani Nyergesújfalura, számolt be a szomorú esetről közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Egy 50 év körüli nő esett el kerékpározás közben. Az esés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy légi úton kellett kórházba szállítani.

Ahogy a mentősök írják, a nyári kánikulában nem a legkényelmesebb viselet bringázás közben a bukósisak és az egyéb védőfelszerelések, azonban sok esetben életet menthetnek. A balesetező hölgy sem viselte ezeket, így súlyos sérülései lettek az esés következtében. 

A földön fekvő nőt egy arra járó férfi vette észre, a füléből és orrából is csepegett a vér. A férfi azonnal mentőt hívott, a mentésirányító pedig a legközelebbi esetkocsit riasztotta az esethez. A mentősök pillanatok alatt a helyszínre értek, ahol megvizsgálták a balesetező nőt, majd mentőhelikoptert hívtak hozzá a sérülései súlyossága miatt. Mint írták, az időben érkező segítségnek köszönhetően a sérültet végül stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában