Tűzeset

2024.07.05. 15:30

Helyszíni fotón a bábolnai konyhatűz: így előzhetjük meg a bajt

Tűz ütött ki egy bábolnai konyhában csütörtök délután. Kis odafigyeléssel azonban megelőzhetőek az ilyen esetek.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, meggyulladt az olaj egy bábolnai ház konyhájában, a Zrínyi Miklós utcában csütörtökön, dél magasságában. A tűz átterjedt a páraelszívó berendezésre is. 

konyhatűz, tűz, konyha, tűzeset, Bábolnai konyhatűz
Fotón a bábolnai konyhatűz
Fotó: Ács ÖTP / Forrás: Ács ÖTP

Az ácsi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Az épület füsttel telítődött, amit a rajok az utómunkálatok során kiszellőztettek.

A tűzhelyen felejtett étel, olaj gyorsan tüzet okozhat, a konyharuhán, műanyag eszközökön, vagy a konyhabútoron gyorsan továbbterjedhetnek a lángok. A katasztrófavédelem szerint ilyenkor fontos, hogy se főzés, se pedig melegítés közben ne hagyjuk felügyelet nélkül a tűzhelyen készülő ételt.

Ha mégis bekövetkezik a baj és meggyulladt az étel, a zsiradék, vagy az olaj, a legfontosabb, hogy soha ne próbáljuk vízzel eloltani. A magas hőmérséklet miatt a tűzre öntött víz pillanatok alatt gőzzé alakul és az égő zsiradék, olaj szinte kirobban az edényből, lángba borítva környezetét. A lángoló olajra helyezzünk fedőt, a tűzhelyet kapcsoljuk le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában