Állatcsempész

2024.06.29. 08:00

Négy, pár hetes kölyökkutya volt a román furgonban +videó

Apró, pici, fehér szőrmókok lapultak egy román furgonban. A négy darab, pár hetes kölyökkutya nyüszítését egy ellenőrzés során hallották meg az egyenruhások.

Goletz-DeáK Viktória

Négy, alig néhány hetes kölyökkutya volt a csomagok között egy román furgonban, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei állítottak meg.  

Apró pici, fehér szörmókók lapultak egy román kamionban. A négy darab, pár hetes kölyökkutya nyűszítését egy ellenőrzés sorén hallották meg az egyenruhások.
A raktérben négy, apró, Bichon jellegű kölyökkutya lapult két zárt dobozban
Fotó: NAV

A NAV tájékoztatása szerint Németországba tartott az a kisteherautó, amit a pénzügyőrök az M1-es autópályáról a Concó-pihenőbe kikísértek, hogy ellenőrizzék. Az egyenruhások halk, nyüsszögő hangra lettek figyelmesek. A raktér átvizsgálásakor négy, apró, Bichon jellegű kölyökkutyát találtak, két lezárt dobozban.

Jó helyre került a négy kölyökkutya

A járőrök azonnal értesítették a Komárom-Esztergom vármegye hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy az állatok érvényes útlevéllel, csippel és veszettség elleni oltással nem rendelkeznek, továbbá épphogy nyolchetesek lehetnek. A sofőr az állatokhoz semmilyen okmányt nem tudott bemutatni, majd amikor szembesült a hatósági problémával, rögtön lemondott az állatok tulajdonjogáról. A kölykök jól vannak, jelenleg egy állatvédő egyesület vendégszeretetét élvezik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában