Kábítószer-kereskedelem

2024.06.29. 06:57

Letartóztathatják a dorogi drogdílert, aki nagy tételben terjesztette a kábítószert

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a dorogi férfival szemben, aki rendszeresen árult marihuanát.

A vádirat szerint az elkövető 2023. februárját megelőző legalább egy évben rendszeresen vásárolt nagyobb tételben marihuánát, amelyet a dorogi lakásán értékesítés céljából tárolt. A nyomozó hatóság 2023. február 15-én a lakásban a csekély mennyiség felső határát meghaladó mennyiségű marihuanát foglalt le. A férfi haszonnal értékesítette tovább a kábítószert további négy személynek, ezzel összesen 720 ezer forint jövedelemre tett szert.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 720 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje, a lefoglalt kábítószert és eszközöket kobozza el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában