Ítélet

2024.06.05. 09:35

Hajtóvadászat: kutyákkal, drónnal üldözték a rablót + videó

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott egy rablóval szemben. A férfi ellen hajtóvadászat indult, akit menekülése közben a rendőrség kutyával és drónnal követve fogott el.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett különös visszaeső férfit 2 év 8 hó börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a különös visszaeső férfi 2021. december 4-én egy vértesszőlősi ház udvarára a hátsó kerítésen át bement, ott magához vett egy metszőollót. A férfi a metszőollóval az egyik ablakot befeszítette, kinyitotta, bemászott azon keresztül az étkezőbe. Az elkövető a házban kutatott, magához vett előbb 900 ezer forintot, majd több ékszert. Az arany ékszerek értéke összesen 843 ezer forint volt.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az elkövetőt DNS nyom alapján azonosította a nyomozó hatóság, ezért 2022. december 13-án a bicskei otthonába ment elfogni, a férfi azonban a háza ablakán kiugrott és elszaladt. A férfit menekülése közben a rendőrség kutyával és drónnal követte, ezt követően fogta el. A férfi büntetett előéletű 2019-ben lopás bűntette miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a büntetéséből 2020-ban szabadult.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában