Különös visszaeső

2024.06.02. 07:00

Elvitte az ékszert, de otthagyta a DNS-ét a tolvaj a vértesszőlősi házban

A Tatabányai Járásbíróságon június 4-én, kedden előkészítő ülésesn tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki egy vértesszőlősi házba betörve 900 ezer forint készpénzt és 842 ezer 810 forint összegben ékszert lopott.

Kemma.hu

A vádirat szerint a különös visszaeső férfi 2021. december 4-én egy vértesszőlősi ház udvarára ment be, ahol magához vett egy metszőollót, és azzal az egyik ablakot befeszítve bemászott az étkezőbe. A vádlott a házban kutatott, nem eredménytelenül. Magához is vett ugyanis 900 ezer forint készpénzt és 842 ezer 810 forint összegben több aranyékszert.

A vádlottat DNS nyom alapján azonosította a nyomozó hatóság, majd a bicskei otthonába ment elfogni őt. A férfi ekkor a ház ablakán kiugrott és elszaladt. Menekülése közben a nyomozó hatóság kutyával és drónnal követte, míg végül sikerült elfogni. 

A férfi 4 alkalommal volt büntetve, legutóbb 2019-ben lopás bűntette miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában