Hatszor

2024.05.29. 07:11

Tévét, laptopot, konzolt, hátizsákot, pénztárcát is lopott a szorgalmas tokodi tolvaj

A dorogi rendőrök őrizetbe vették a tettest, aki műszaki cikkeket és pénzt lopott áldozataitól.

Kemma.hu

Két helyen közel 700 ezer forint lopási kárt okozott az enyveskezű tolvaj

Forrás: police.hu

Tavaly novemberben kezdődött a 29 éves B. Gy. lopássorozata, aki aznap a szúnyoghálót letépve egy tokodaltárói házba jutott be. A férfi gyorsan felmérte a terepet, majd egy televízióval távozott.

A tolvaj egy másik tokodi ingatlan tulajdonosát is megrövidítette, amikor december 4-én egy laptopot és egy konzolt vitt magával. A két helyen közel 700 ezer forint lopási kárt okozott.

December 26-án egy játszótéren emelt el egy hátizsákot, amiben pénz, bankkártya és okmányok is voltak. A kártyával négyszer akart pénzt felvenni, de egyik tranzakció sem sikerült.

lopás tolvaj
Az egyik házba a szúnyoghálót letépve jutott be a tolvaj
Forrás: police.hu

Május 19-én Tokod-Üveggyár területén egy másik sértett hóna alól kihúzott egy pénztárcát, majd elszaladt. A tárcában 100 ezer forint és 200 euró volt.

A nyomozók a feljelentések során összegyűjtötték és kielemezték a nyomokat, kamerafelvételeket és személyleírásokat. Így sikerült azonosítani a 29 éves elkövetőt, akit május 27-én hajnalban fogtak el.

A férfit négyrendbeli lopás, egyrendbeli csalás bűntett és egyrendbeli lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta, hogy az elkövető letartóztatását egy hónapra rendeljék el. Az indítvány szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll nála. Az indítvány alapján a nyomozási bíró 2024. május 29-én tart ülést, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában