Bűnözők

2024.05.08. 09:35

Videón a durva kifosztás: jól összeverte, majd kirabolta az ittas férfit az elkövető pár

A kifosztás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival és nővel szemben, akik a megvert férfitól cigarettát és kulcscsomót vettek el.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján a járásbíróság a férfi elkövetőt két év hat hónap börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a női elkövetőt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi elkövető és védője enyhítésért fellebbezett, míg a női elkövető és védője tudomásul vették az ítéletet – tudtuk meg dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, a vádirat szerint a két elkövető és sértett 2023. február 20-án egy esztergomi közparkban tartózkodtak, a két ittas férfi összeszólalkozott egymással. A vita során az egyik férfi a másik férfit többször megütötte, a földre került sértettet többször megrúgta.

A támadó férfi ezután a földön mozdulatlanul fekvő sértett zsebeit átkutatta, onnan egy doboz cigarettát és egy kulcscsomót vett el, amit ekkor már a mellette álló nőnek adott át, aki ezeket a tárgyakat a táskájába tette. A bántalmazás következtében a sértettnek hat hét alatt gyógyuló arccsonttörése keletkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában