Lopás

2024.05.28. 12:14

Ezért ne hagyd a pénztárcád a padon! Ilyen emberek vannak!

A lopás bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Komáromi Járásbíróság 160 óra közérdekű munka büntetésre ítélte a pénztárcát lopó nőt – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője. A bíróság kötelezte az elkövetőt a sértett kárának megtérítésére. A lopásról videó is készült.

Kemma.hu

A vádirat szerint a sértett 2023. június 18-án a komáromi fürdő előterében lévő pénztárnál belépőjegyet vásárolt, ezután leült egy padra, amelyre letette a pénztárcáját, majd arról elfelejtkezve bement a gyógyfürdő területére. A tárcában a 130 ezer forint készpénz mellett benne voltak a tulajdonos személyes iratai és a bankkártyája is.

Ekkor érkezett a fürdőbe a  családjával egy nő, aki odament a padhoz, magához vette a pénztárcát, és azt a táskájába téve ellopta. A sértett néhány perccel később észrevette a pénztárca eltűnését , azonnal keresni is kezdte, de már nem találta meg.

Az elkövető a pénztárcából később kivette a 130 ezer forintot, amit ismeretlen célra elköltött, a pénztárcát pedig az iratokkal és a bankkártyával együtt valahol eldobta.

A Komáromi Járásbíróság lopás bűntette miatt a vádlottal szemben, tárgyaláson kívül, jogerős büntetővégzésében 160 óra közérdekű munka büntetést szabott ki és kötelezte a sértettnek okozott kár megtérítésére. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában