Riadalom

2023.11.15. 16:00

Tatabányai lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat: bilincsbe verve vitték el a lakót

Szerdán nem sokkal déli 12 óra után érkeztek a tűzoltóautók a Gál István lakótelepre.

Kemma.hu

Nagy volt a riadalom szerdán délben Tatabányán, a Gál István lakótelepen. Lakástűz miatt érkezett a bejelentés a segélyhívóra. Végül a helyszínre tűzoltók, rendőrök és a mentőszolgálat munkatársait is riasztották. Szerencsére kiderült, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja: a helyszínen tartózkodóktól megtudtuk, a tűzhelyen égett oda a feltett babétel. Azonban ezzel nem értek még véget az izgalmak.

Varga Mihály Sebestyén, a  Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy ételmaradék füstölt egy harmadik emeleti lakás konyhájában Tatabányán, a Gál István lakótelepen. A tatabányai hivatásos tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették az ingatlant. Információnk szerint a bácsi együttműködött a tűzoltókkal az oltásban. A bejutást kicsit nehezítette, hogy a lakáskulcsát kereste, de utána már gond nélkül tudtak dolgozni a lánglovagok. 

A szemtanúk azonban máshogy számoltak be az eseményről: szerintük a lakásban élő idős bácsi nem akarta beengedni a hatóságokat, ellenállt az intézkedésnek. Végül nem lett jó vége a hepciáskodásának, a rendőrök bilincsben vitték el.

Gányai Balázs, r. őrnagy a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a helyszínen igazoltatás megtagadása miatt előállítottak egy személyt. Időközben megállapították a személyazonosságát és már haza is mehetett. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában