Időjárás

2 órája

Szebb lesz a szombat? Mondjuk, milyen időjárásra számíts ma!

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint október 5-én, szombaton marad a borongós idő, és északkeleten, keleten még szitálás előfordulhat. Hajnalban ködfoltok képződnek. Az északnyugati szél élénk marad. 

A HungaroMet előrejelzése szerint szombaton többnyire borult idő várható, majd a déli, kora délutáni óráktól az ország északkeleti felén vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró és rövidebb időre a nap is előbukkanhat. Szitálás, kisebb eső előfordulhat az országban, de jelentősebb eső, zápor inkább csak a Dunántúl nyugati felén valószínű. Az általában északnyugati, nyugati irányú szelet a Dunántúl északnyugati részén élénk, olykor esetleg erős lökések kísérhetik.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Forrás: met.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában