Eb 2024

2024.06.24. 18:11

Így látta Bozsik Péter a Magyarország-Skócia mérkőzést

Bozsik Péter, a legendás Aranycsapat focistájának, Bozsik Józsefnek a fia elemezte a vasárnapi magyar-skót mérkőzést. Az idei Foci Eb-n a győzelemmel közelebb került országunk a továbbjutáshoz.

Kemma.hu

Drámai körülmények között nyerte meg hazánk a skótok elleni összecsapást. Csoboth Kevin a 100. percben rúgta be a kapuba a játékszert, melynek segítségével harmadik helyen zárta nemzetünk az „A” csoportot, a továbbjutás pedig nyitva áll. Bozsik Péter, az Aranycsapat legendájának, Bozsik Józsefnek a fia értékelte a vasárnap esti Magyarország-Skócia találkozót. 

CSOBOTH Kevin
Csoboth Kevin fogja a sérülést szenvedő Varga Barnabás mezét
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI 

Sokat számítottak a magyar cserék

– Igazság szerint a skótok elleni mérkőzés jobban hasonlított a németek elleni találkozóhoz: zárt védekezés, átadott kezdeményezés, amit a skótok egy kicsit meg is lepődtek, nem tudtak ezzel a szituációval mit kezdeni. – mondta el nekünk az M4 Sport szakértője.

– Hullámzó, változatos kontrázásba ment át a játék, amelyből mi jöttünk ki jobban. A két csere, Csoboth Kevin és Nagy Zsolt előre tervezett volt Rossi részéről, sokkal többet tudtak hozzátenni a támadáshoz, mint a korábban pályán lévők  – részletezte a volt szövetségi kapitány.

Varga Barnabás esete, ahol egy egész kontinens szurkolt a magyar játékosnak

A 69. percben brutális sérülést szenvedett Varga Barnabás. A skótok kapusával ütközött a magyar játékos, aki elájult az eset után. Az Origo információi szerint több csont is eltört a Ferencváros focistájának arcában. A horrorsérülés után Szoboszlai Dominik és a többiek megragadták a hordágyat, hogy gyorsabban érjen oda honfitársunkért.

Bozsik József az esetéről azt nyilatkozta, hogy a tévében szinte semmit nem látott, csak annyit, hogy Varga Barnabás elég furcsán tartotta a kezeit. Szerinte amikor a kapus elindult kifelé, akkor nagy eséllyel odaütött neki egyet. 

– Olyan verziót is hallottam, hogy valaki rálökte a kapus könyökére. Szerencsétlen eset volt, a fociban az ilyesmi sajnos könnyen megeshet, szándékosságot azonban semmiféleképpen nem véltem felfedezni – fejtette ki a szakértő.

Hazánk továbbjutási esélyei

Arra a kérdésre, hogy mekkora esélye van hazánknak továbbjutni a nyolcaddöntőbe, ezt felelte:

– Úgy gondolom, hogy jó esélyünk van a továbbjutásra. Az olasz, spanyol, angol, törökök, portugálok szükséges győzelme az aktuális ellenfél ellen, ezek közül egyik sem egy reménytelen sztori. Több mint 50 százalék az esély a magyar továbbjutásra. 

SZOBOSZLAI Dominik
A tatabányai kötődésű Szoboszlai Dominik ünnepli nemzetünk győzelmét
Fotó: Illyés Tibor / Forrás:  MTI

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában