2020.03.21. 07:11
Hogyan mossuk meg helyesen a zöldségeket a koronavírus idején?
Ebben az időszakban nemcsak a kézmosás és a tartalékok megvétele a fontos, hanem a zöldségek és a gyümölcsök megtisztítása is.
Forrás: Shutterstock
Rengeteg a bizonytalanság a vírus körül, Felicia Goulet-Miller szerint azonban: ha valaki tüsszent a boltban, a vírus a termékekre kerülhet és néhány óráig képes életben maradni. Ezért fontos, hogy vásárlás során ne nyúljunk az arcunkhoz – figyelmeztet az Origo.
Na, meg persze az is, hogy
körültekintően mossuk meg a zöldségeket és gyümölcsöket.
Azzal, hogy folyó víz alatt átöblítjük a gyümölcsöt, nem érünk sokat. Ez ugyanis még a szennyeződéseket és a vegyi anyagokat sem hozza le, amelyeket a héjukra permeteznek.
Így csináljuk!
Akkor is mossuk meg a gyümölcsöt-zöldséget, ha meghámozzuk és megfőzzük, plusz előtte mindenképp mossuk meg a kezünket is! A helyes higiéniai gyakorlat, ideértve az alapanyagok alapos megtisztítását, alapvető fontosságú.
Járvány
- Magyarországon is azonosították a koronavírus új variánsát
- Megszűnik a heti adatszolgáltatás
- 6 millió 422 ezer a beoltottak száma, 42 az új fertőzötteké
- 6 millió 422 ezer a beoltott, 47 az új fertőzött és elhunyt 2 beteg
- 6 millió 422 ezer a beoltott, 92 az új fertőzött és elhunyt öt beteg