2018.04.12. 13:34
Nem akármilyen ételekkel neveztek a szakácsversenyre
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. évben első alkalommal hirdette meg a Magyarország étele 2018 elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyt. A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, melyek alkalmasak lehetnek arra, hogy a címet elnyerjék.
Forrás: shutterstock.com
Fotó: Yanosh Nemesh
Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb konyhán elkészíthető legyen, a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen az étel.
A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, a receptekben épp úgy megtalálható volt a szarvas, a gyöngytyúk, mint a mangalica, vagy a bárány, és minden étel tartalmazza a két kötelezően használandó alapanyagot, a bio hajdinát és a makói vöröshagymát.
„Büszke vagyok arra, hogy végre
hazai alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő, magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrák születtek.
Hiszek abban, ha új receptúrákat hozunk létre, és azt éttermekben elterjesztjük, akkor az, a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai tényezővé is válhat.” – mondta el lapunknak Asztalos István az egyesület elnöke.
A döntőbe jutott ételek fantázianevei a következők:
A Rónasági Vénusz!
Álmos bárányka
Bece-neve: pörkölt
Belfegor
Botond triós
Disznóságok evolúciója „Huszárosan”
Györök gyöngye
Herbária Hungarikum Riserva
Mangalicaszűz Árpád-házi módra
Nyárikonyha Kiss gyöngye
Sertéstál
SiófoKi fordított Csülök.
A versenyről bővebben: www.magyarorszagetele.hu
Borítókép: magyar népviseletben főzik a szenzációs magyar gulyást
Shutterstock / Yanosh Nemesh