Sport

2016.08.25. 09:30

Tatabányán edzettek az ország legkeményebb bunyósai

A hétvégén a megyeszékhelyen tartotta edzőtáborát a magyar muaythai válogatott kerete a tatabányai illetőségű szövetségi kapitány, Bányász Adrián vezetésével. A szombati Mega Tech Kupával együtt kijelenthető: ezekben a napokban Tatabánya a hazai küzdősportélet fővárosa.

Kun Attila

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség a közelmúltban Bányász Adriánt, a tatabányai Mega Tech Thai Box SE vezetőjét nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányává. A korábbi kiváló versenyző a sportág hazai története során először országos edzőtábort szervezett, a kezdeményezést pedig az országos szakszövetség is örömmel fogadta.

A kétnapos (augusztus 20-21.) felkészülés helyszíne a Mega Tech SE tatabányai edzőterme volt. – Az edzőtáborba közel húsz versenyző érkezett az ország teljes területéről, őket a felkészítőedzők delegálták a keretbe, illetve én hívtam be őket – tudtuk meg Bányász Adriántól.

– Napi két, egyaránt kétórás edzés szerepelt a programban, egy délelőtt, egy pedig délután. Most csak a felnőtt férfi kategóriának tartottunk edzőtábort. Ők októberben az Európa-bajnokságon vehetnek részt Splitben. Minden súlycsoportba érkeztek sportolók, akik  fantasztikus munkát végeztek a két nap során, nagyon odatették magukat. Eltűntek a rivalizálások, egységes magyar csapatról beszélhetünk – mondta a szövetségi kapitány.

– A két nap során elsősorban a technikára helyeztük a hangsúlyt, bár a fizikális felkészítésről sem feledkeztünk meg. Minden edzésen más volt terítéken, nagy megterhelést kaptak a versenyzők. Végigvettük a kéztechnikákat, a térd-könyök és az ütő-rúgó technikákat, valamint a klincselést is, ahol az összekapaszkodásból való küzdelem és az ellenfél földrevitele a lényeg. Természetesen az egymás elleni küzdelmet is gyakoroltuk – fejtette ki a szakmai háttérrel kapcsolatban a válogatott irányítója.

– Több, mint 10 fős csapattal utazunk majd Splitbe, ez lesz az eddigi legnagyobb létszámú utazó magyar csapat. Jelen állás szerint megyénkből két tatabányai versenyző, a 81 kg-os Busai Gergely és a 60 kg-os Herceg Alex Valentin indul az Eb-n, akik egyaránt a Mega Tech versenyzői. Előbbi az A-, utóbbi a B-kategóriában versenyez majd. Jelenleg még a csapatépítés stádiumában vagyunk, az Eb-n néhány érmet remélek a válogatottól. Az elvégzett munkáért köszönetet mondok a versenyzőknek, a felkészítő edzőknek és Szabó László helyettes szövetségi kapitánynak, akivel nagyon jól kiegészítjük egymást a munkánk során – zárta szavait a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!