Közélet

2015.11.30. 19:27

Bérfeszültség és szelíd „elmúltnyolcévezés” a kórházi fizetések kapcsán

Az Országgyűlés hétfői ülésén az azonnali kérdések között Lukács Zoltán (MSZP) beszélt arról, hogy a tatabányai kórházban bérfeszültség van az orvosok között. Rétvári Bence államtitkár szerint akkor szakadt el a cérna az egészségügyben sokaknál, amikor az MSZP elvett egy havi fizetést, de azt is megmondta, szerinte mi lenne a megoldás.

MTI

Lukács Zoltán (MSZP) arról beszélt, hogy noha a tatabányai Szent Borbála Kórház épületét 6 milliárd forintból felújították, az intézmény a sürgősségi ellátással összefüggő feladatait orvos- és nővérhiány miatt alig tudja ellátni. Szakorvos nincs, sokan már felmondtak vagy tervezik azt - sorolta az ellenzéki politikus, aki szóvá tette, hogy a vendégorvosok többet keresnek, mint az ott dolgozók, s ez bérfeszültséget okoz.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára azt válaszolta, hogy az egészségügyben sokakban "elszakadta  cérna", amikor a szocialisták egy havi fizetést elvettek, a jelenlegi kormány ezt igyekezett orvosolni azzal, hogy 70 milliárd forint többletet vont be béremelésre. A tatabányai kórházra vonatkozóan közölte, hogy ha lenne belsős szakorvosuk, ő is ugyanannyi túlórapénzt kapna.   

A választ Lukács Zoltán nem fogadta el, a képviselők viszont 102 igen szavazattal, 28 nem ellenében igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!