Kosárlabda

2024.04.20. 22:32

Az utolsó fél percben dőlt el az MVM-OSE Lions mérkőzése +fotók

Ahogy múlt héten, most is nagyon szoros párharcot hozott az oroszlányiak meccse. A Lions hazai pályán tudott volna diadalt aratni, a paksiak azonban elvitték a győzelmet.

Kemma.hu

A nyitónegyedet a Lions és a Paks nagyjából hasonló formában kezdte. Mindketten látványos támadó-kosárlabdát nyújtottak a szurkolók előtt. Az OSE szép offenzívával kecsegtetett a drukkereinek, az első támadásokat sikeresen befejezték. Polutak, a Lions centere kiemelkedő mozdulatukkal tudta átverni az őt védő játékosokat a festékben, amiket pontok formájában fejezett be. Az OSE védelme azonban továbbra sem nyújtotta legjobb formáját, ami minden sportban nagy hátrányokat idézhet elő. A tripladobó játékosokat nem védték le megfelelően, többször is tárva-nyitva maradt egy paksi, aki durván megbüntette ezért a hazai pályán játszó együttest. 

Ahogy múlthéten, most is egy nagyon szoros párharcot hozott az oroszlányiak mérkőzése. A Lions hazai pályán tudott volna diadalt aratni, a paksiak azonban elvitték a győzelmet.
Szoros meccsen maradt alul az MVM-OSE Lions
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

 A második negyed dinamikája kissé változott, feszültté vált a légkör. Sok fault és szabálytalanság jellemezte ezt a periódust, a publikum ezt nem is rejtette véka alá, zengett az aréna egyes bírói fújások után. Az OSE az erős kezdés után újfent kezdett kicsit lelassulni, már ami a pontosságot illeti. A paksiak sikeres triplázása láttán az Oroszlány is megpróbálkozott ezzel a módszerrel kosarakat szerezni, ám sikeresek annyira egyáltalán nem voltak vele, mint az ellenfelük.  A büntetővonalról sem volt túl hatásos  az oroszlánok osztaga, ezzel értékes pontokat veszítettek. Az alsóházi rájátszás eddig megrendezett mérkőzésein megszokottá vált, hogy a viszonylag jó start után az oroszlányi játékosok elkezdenek veszíteni a teljesítményükből, és a csapat helyett sok esetben az egyéni performanszra helyezi a hangsúlyt egy-egy sportolójuk. Ebben a felvonásban sem alakult máshogy a helyzet.

A harmadik játékrészben óriási formát nyújtott az OSE. Ha így játszottak volna a meccs egészében, akkor nem lett volna kétség a győztes csapat felől. A periódus első felében a  Lions 15 pontot szórt a Paks kosarába, ez idő alatt a vendégek nem tudtak betalálni. A hazai csapat labdaeladásainak száma csökkent ebben a fázisban, ez meglátszódott az eredményen, hiszen óriási felzárkózásnak lehettek szemtanúi a mérkőzés követői. Nagyon szép betörésekkel gyengítették az Atomerőmű SE védelmét, legtöbb esetben pontokban is megmutatkozott a hatékonysága.

Nagy izgalmak a meccs utolsó szakaszában

A negyedik negyed egy végig kiélezett, körömrágós lezárást hozott. A negyed elején az Atomerőmű megérezte a nyomást és elkezdett kapkodni, az OSE az első félidőhöz képest magabiztosabb játékkal tett kísérletet a győzelemre. Az oroszlánoknak lett volna esélye, azonban a hibák a negyed végén elkezdtek újból jelentkezni, majd 45 másodperccel a lezárás előtt eladták a labdát. Ez megpecsételte sorsukat, fordítani ennyi idő alatt már nem tudtak. Az Atomerőmű SE idegenben győzte le az MVM-OSE Lions-t, ők elégedetten készülhetnek a következő fordulóra. 

Ahogy múlthéten, most is egy nagyon szoros párharcot hozott az oroszlányiak mérkőzése. A Lions hazai pályán tudott volna diadalt aratni, a paksiak azonban elvitték a győzelmet.
Az Oroszlány nem tudta megvédeni hazai pályáját a hétvégén
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Kosárlabda, Férfi NB I./A, playout, 3. forduló

MVM-OSE–Lions Atomerőmű SE (90-97)
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, 975 néző, vezette: Nagy V., Fodor A., Sörlei A.
Oroszlány: RIDDLEY 22, Balsay 6, GHOLSTON 18, Stevenson 6, POLUTAK 16. Csere: K. THOMAS 18, Ruják A. 4, Werner, Illés.
Edző: Váradi Kornél
Atomerőmű: IHRING 16/6, CLARANCE 28/9, GÉRINGER 12/12, NICHOLSON 16/3, Wooten 10. Csere: Knowles 6, Eilingsfeld 4, Sövegjártó, Kucsora 5/3, Dorogi.
Edző: Sebastjan Krasovec
Az eredmény alakulása: 3. perc: 12–6, 5. p.: 14–18, 10. p.: 24–32, 12. p.: 30–32, 16. p.: 37–48, 20. p.: 44–55, 26. p.: 59–55, 27. p.: 63–56, 29. p.: 65–69, 32. p.: 69–73, 35. p.: 79–83, 39. p.: 90–87.
Kipontozódott: Polutak (40.), illetve Wooten (36.).

 

Mestermérleg

– Először is gratulálok a Paksnak a győzelemhez. Az első félidei produkciónk, az minősíthetetlen volt. Egy félidő előnyt adtunk a Paksnak, utána elkezdtünk küzdeni, hajlandóak voltunk kosárlabdázni 15 percet a mérkőzésen. Utána megint elindult az, hogy egyénileg akartunk jobbak lenni az ellenfelünknél, amikor csapat voltunk, akkor vissza tudtunk jönni. Ez az az út amin sikeresek voltunk, erre az útra kell visszatalálni, de nagyon gyorsan, mert minden mérkőzés egyre közelebb van, szurkolóinktól pedig elnézést kérünk, hogy hazai pályán egy ilyen vereséget szenvedtünk. Fel kell ébrednünk – fogalmazott a szövetség beszámolója szerint Váradi Kornél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában