Siker

2024.03.26. 07:58

Tatabányai sportolókkal hasított a dobogóra a magyar csapat

A két tatabányai versenyzővel felálló női párbajtőröző csapat bronzérmet szerzett Kínában a nankingi világkupa-versenyen. A csapat edzője mégis bosszús volt a verseny után.

Kemma.hu

A Magyar Vívó Szövetség beszámolója szerint a Dékány Kinga, Nagy Blanka,  Gnám Tamara, Muhari Eszter összeállításban pástra lépő párbajtőr csapat a legjobb 16 között rögtön az egyik legerősebb ellenféllel kerültek szembe. Az észt válogatott a versenynek a címvédője volt, de a 45-41-es magyar győzelmet hozó találkozó után ideje korán búcsúzni kényszerültek. 

A szép siker ellenére nem jött össze a párbajtőrözőknek az olimpiai kvalifikáció
A szép siker ellenére nem jött össze a párbajtőrözőknek az olimpiai kvalifikáció
Fotó: Magyar Vívószövetség

A Tatabányai SC két sportolója, Gnám Tamara és Muhari Eszter fémjelezte négyes a negyeddöntőben a francia együttest 45-39-re múlta felül, így következhetett Olaszország a fináléba jutásért. Az elődöntőben a korábbiaknál még nagyobb különbség alakult ki, sajnos azonban ezúttal a mieink szerezték a kevesebb tust. Jöhetett a bronzmérkőzés, ahol az ukránok előnyre tettek szert és közel kerültek a győzelemhez. Az utolsóként pástra lépő Muhari Eszterrel viszont nem bírtak, a tatabányai lány 13-5-re hozta a végső asszót, kialakítva a 45-38-as végeredményt.

Érdekesen osztják a párbajtőrözőknél az olimpiai kvótákat

Ezzel a harmadik hellyel az olimpiai kvalifikációs listán ugyan feljött a nyolcadik helyre a magyar együttes, de a párizsi játékokon hiába indulhat éppen nyolc csapat, a mieink helyett a földrajzi elosztás miatt a mindössze 15-ik helyen álló Egyiptom indulhat el.

— Nagyszerű ez az eredmény, de kicsit igazságtalan a sorstól, hogy egy olyan csapat jut ki helyettünk az olimpiára, amely az összes világkupán elindul, kikap az első meccsén, aztán megy várost nézni. De ez van, és természetesen magunkat is okolhatjuk, hogy nem leszünk ott Párizsban. A mai nap viszont remekül alakult. Mind a négy lány legjobb tudását nyújtotta, Eszter pedig az utolsó asszójában feltette az i-re a pontot — nyilatkozott a szövetség oldalának Somfai Péter szakági vezetőedző.

A csapatkvalifikáció ugyan nem jött össze, egyéniben viszont meglett az így maximálisan megszerezhető egy kvóta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában