Bajnoki cím

2024.03.27. 07:11

Először lett a tatabányai csapat Magyarország legjobbja

A fallabda, vagy eredeti nevén a squash, nem tartozik a legelismertebb sportágak közé, de aki már kipróbálta, azt tudja, hogy nagyon kemény játékról van szó. A fallabda új magyar bajnokát Tatabánya városa adja.

Túri Csaba

A Magyar Fallabda Szövetség beszámolója szerint véget ért az országos csapatbajnokság harmadik, egyben utolsó fordulója is. A négy osztályban, négy különböző helyszínen, összesen 180 játékossal megrendezett hétvégén a legmagasabb ligában a tatabányai Squashberek SE csapata diadalmaskodott.

A tatabányai Squashberek (sárgában) először hódította el a magyar bajnoki címet
A tatabányai Squashberek (sárgában) először hódította el a magyar bajnoki címet
Forrás: squash.hu

Az élvonal döntőjében a címvédő City Squash Club SE volt a komárom-esztergomiak ellenfele, akiket végül rendkívül szoros csatában le tudtak győzni, ezzel történetük során először ülhettek fel a trónra. A fináléban hazánk legjobb fallabdázói küzdöttek meg egymással, az ezúttal hazai pályán szereplő City Squash Club színeiben szerepelt például a tizennégyszeres magyar bajnok Krajcsák Márk. A tatabányai csapatot pedig Magyarország jelenlegi legjobb játékosa, Farkas Balázs erősítette. A dobogó harmadik fokára a Szegedi Squash SE állhatott fel.

Előkelő helyen a squash világranglistáján

A tatabányai Farkas Balázs jelenleg az előkelő 43. helyen található a fallabdázók világranglistáján, ami a pályafutásának egyben a legjobb pozíciója is, hiszen korábban "csak" a 47. helyig tudott eljutni. — Elképesztő érzés, hogy végre megint négyessel kezdődik a világranglista-helyezésem, ráadásul négy hellyel megdöntöttem az eddigi legjobbamat. Nagyon sok energiát kaptam a kanadai győzelmeim után, nincs megállás, a negyvenbe kerülés a rövid távú célom" - nyilatkozta még korábban a hazai éljátékos.

Farkas Balázs még március elején több bravúros győzelmet is aratva az elődöntőig menetelt a Calgaryban rendezett, 78 ezer dollár összdíjazású versenyen. Pályafutása során először jutott be a legjobb négy közé PSA World Tour-viadalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában