Közlekedés

2024.04.19. 15:52

Örülhetnek a komáromi autósok: új parkolókat létesítenek

Új parkolókat létesítenek Szőnyben, a Kossuth Lajos utcában – jelentette be Molnár Attila polgármester. Az is kiderült, a kivitelezési munkák néhány héten belül elkezdődhetnek a városrészben.

Körtvélyfáy Dina

A város vezetője egy videóban arról beszélt a Szőnyi Színes Óvoda és a Máltai Szeretetszolgálat intézménye környékén van szükség új parkolókra. Hangsúlyozta, főként a reggeli órákban, amikor az óvodába hozzák a szülők a gyermekeket, vagy amikor a máltaisoknál rendezvény van, akkor lehetetlen parkolóhelyet találni. Ezért az idei költségvetésben már elkülönítettek forrást a helyzet megoldására. Néhány hét múlva pedig elkezdődik a kivitelezés. A beruházás azt a célt szolgálja, hogy a gyerekeket biztonságosan eljuttathassák a közintézményekbe.

Az új parkolók kialakítása a következő hetekben kezdődik
Az új parkolók kialakítása a következő hetekben kezdődik
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Molnár Attila kitért arra is, a parkoló kialakítása mellett a húszéves máltai intézményt azzal is támogatják, hogy segítik a székházuk felújítását.

A polgármester a héten arról is beszámolt, zöldebb és modernebb lesz a közlekedés a hiszen két új elektromos buszt kap a város. Komárom és Észak-Komárom között eddig is járt elektromos jármű, amely a komáromi BYD gyárban készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában