Programajánló

2024.05.02. 19:50

Anyák napja, ErődFeszt és madárgyűrűzés: íme néhány kihagyhatatlan program a hétvégére

Ismét összegyűjtöttük nektek a legjobb hétvégi programokat Komárom-Esztergom vármegyéből.

Kemma.hu

Anyák napja az Aquaszigeten

Május első vasárnapján, azaz most hétvégén 5-én az esztergomi Aquasziget is köszönti az édesanyákat, nem is akárhogy! Ez a nap minden évben különleges alkalom, hiszen a világ minden táján kifejezésre jut a szeretet és az elismerés az édesanyák iránt, így ezen a jeles napon mi is szeretnénk kedveskedni nekik, méghozzá úgy, hogy családi jegy vásárlása esetén az édesanyák a vendégeik. Sok szeretettel várják az édesanyákat és az egész családot ezen a napon is, amelynek részleteiről a Facebookon lehet olvasni.

Remek mókát ígér a tatabányai családi mozimatiné 

Május 5-én, most vasárnap délelőtt 10 órától családi mozimatinéra várják az érdeklődőket Tatabányán, a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban, ahol a Belu – A legbátrabb bálna című tavaly bemutatott kanadai animációs film lesz a terítéken. Minden információ az eseményről megtalálható a Facebookon, vagy a kbmo.avertesagoraja.hu weboldalon.

Madárgyűrűzés Esztergomban

Ezen a hétvégén vasárnap (május 5-én), madárgyűrűzés lesz az Esztergom Madárakolnál, a Strázsa-hegyen reggel 6 órától egészen 12 óráig. Az esemény egyben a harmadik CES napuk lesz a szervezőknek, amely az itt költő madarak populáció változásának vizsgálatát célozza. Mint azt az esemény oldalán is írják: „Gyertek, ismerjétek meg költő madaraink életét! Ugyan a gyurgyalagok még nem értek haza, de biztosan számos más izgalmas költöző fajjal fogtok tudni találkozni vasárnap! Várunk benneteket szeretettel a korai kezdésre!”

Stílusos Anyák napi elfoglaltság az Öreg-tó partján

Anyák napi piknik várja a családokat, érdeklődőket, mindenkit május 5-én vasárnap reggel 9 órától Tatán, az Öreg-tó partjára. Lesz szuper panoráma, egyedi piknik, macaron, limonádé és még sok minden más is. Részletekért látogassatok el az esemény Facebook-oldalára.

Kezdődik az ErődFeszt!

Ezen a hétvégén rendezik meg Komáromban, a Monostori Erődben az immáron hagyománnyá vált ErődFesztet. 2019-ben gondolt egy nagyot az erőd vezetősége, hogy miért is ne lehetne a Monostori Erőd 70 hektáros területét még jobban kihasználni és a fiatal korosztályt is az erőd falai közé csalogatni. És mivel mással lehetne a fiatalokat megszólítani, mint zenével. Így Komárom Város Önkormányzatával karöltve és polgármester úr támogatását is élvezve, útjára indították Komárom és a Monostori Erőd történetében az első könnyűzenei fesztivált 2019-ben. Még pedig olyan időzítéssel, hogy a fesztiválszezont mindenki az erődben kezdhesse, ez pedig idén sem lesz másként. A három napos fesztiválra olyan nagy nevű fellépők érkeznek majd ide, mint Charlie, Pogány Induló, Korda85, a Blahalouisiana, Szikora Róbert és az R-Go, Kowalsky meg a Vega, Dzsúdló, a Tankcsapda és még sokan mások! A részletekért látogassatok el az esemény oldalára, az erod.hu/erodfeszt weblapra.

Ünnepel az Esztergomi Piac

Majdnem egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az Esztergomi Piac, így most eljött az ideje, hogy megünnepeljék ezt a különleges pillanatot. Május 4-én, most szombaton ugyanis ünnepi elfoglaltságokkal várják az érdeklődőket a helyszínen, ahol izgalmas programok teszik majd felejthetetlenné az ünnepet.

Az esemény oldalán olvasható leírás szerint ez vár az ide kilátogatókra majd: „Kezdjük a napot egy csodás pezsgővel, és koccintsunk az összes árus társaságában, hogy együtt emlékezzünk vissza az elmúlt év sikereire. Az esemény folytatásaként élvezhetjük az élő zene varázsát, amely garantáltan jó hangulatot teremt! Később pedig elmerülhetünk a múlt legszebb pillanataiban, amit egy beszélgetés keretében fog megidézni nekünk Bakos Norbert a piac árusaival. Ne hagyjuk ki az Esztergom Táncegyüttes varázslatos előadását sem, amely a néptánc szerelmeseinek ígér felejthetetlen pillanatokat! Az ünnepség csúcspontja pedig egy fantasztikus tombolasorsolás lesz, ahol számos izgalmas nyeremény talál majd gazdára! Kézműves programokkal várjuk a kicsiket, hogy ők is részesei lehessenek az ünnepnek. A piac vendéglátó helyei pedig ízletes étel- és italkülönlegességekkel kínálnak minket, hogy így tegyék teljessé az ünnepet.”

Anyák napja Felsőgallán

Május 4-én, szombaton 16 órától anyák napi délutánt tartanak a tatabányai Széchenyi István Művelődési Házban. A délutáni program keretén belül megtekinthető lesz a Galla Színpad és Bábszínház anyák napi műsora, valamint  az Aranykezek Művészeti Csoport kiállítása. További részletek a Facebook-oldalon olvashatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában