Egy korszaknak vége

2024.04.18. 12:09

Videón egy ikonikus korszak vége: romjaiba dőlt a régi tatabányai buszvégállomás

Április 16-án több munkagép is felsorakozott, hogy végleg megsemmisítsék a város ikonikus épületét. A régi tatabányai buszvégállomás immáron egyenlő a földdel: az utolsó téglái is rombadőltek.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, az április 16-i esős időben több munkagép sorakozott fel a régi tatabányai buszvégállomás területén, hogy a 2007-től már nem üzemelő, s azóta egyre rosszabb állapotban lévő épületet a földdel tegyék egyenlővé.

Egy ikonikus korszak véget ért: romjaiba dőlt a régi tatabányai buszvégállomás
Egy ikonikus korszak véget ért: romjaiba dőlt a régi tatabányai buszvégállomás
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az egykori tatabányai buszvégállomás ideje végleg lejárt

Tatabánya hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy hamarosan már be is fejeződhet a régi buszpályaudvar épületének bontása, majd a terület rendezése. Minderről videót is publikáltak, amelyen sikerült megörökíteni a buszpályaudvar rombadőlését, ezennel pedig egy ikonikus korszak végét. Hozzátették, hogy a pályaudvar helyén - a végleges funkció megtalálásáig - parkot és parkolót alakítanak majd ki.

Április 16-án, azaz kedd délután mi is megörökítettük a buszvégállomás maradványait és a bontási folyamatokat. A képeken jól látszik, hogy a bontást több markológép is segítette.

Mint ismeretes, a pályaudvar még 2007-ben költözött el innen a város frekventáltabb részén lévő Vértes Centerhez. A funkció nélkül maradt ingatlant 2022-ben, az épületet pedig tavaly év végén vásárolta meg az önkormányzat. Így nyílt lehetőség a terület újrahasznosítására.

A Kemma.hu bontás előtt is megörökítette a város még romos állapotában is sokak számára ikonikus épületét. A fotókon látszik, milyen volt az enyészetté vált buszpályaudvar az utolsó napjaiban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában