Ballagás

2024.05.01. 06:50

Szerinted pulyka vagy flamingó tekereg a Despacitora?

Hatalmas a választék a ballagási ajándékok terén, hát még a virágcsokrok között. Lehet csokiillatú rózsát venni, de trendi az egyszínű fekete is. Kapható plüsscsokor is: aminek közepén pókember, rock&roll kutya vagy Despacitora tekergő madár van.

Kemma.hu

Évről évre újabb divat jelenik meg, a ballagók és az ajándékozók legnagyobb örömére. Az idén sem marad el a dömping, a ballagási csokor nagy fókuszt kap ebben az időszakban. 

Ballagási csokor: ilyen az idei trend
Ballagási csokor nyomában jártunk. Havelda Editnél hatalmas a választék
Fotó: Zetovics Márió

A ballagási ajándékok tekintetében még mindig teret hódít a virág. Néhány nappal a ballagások előtt néztünk körbe a főtéri árusnál. Szem nem maradt szárazon, amikor Havelda Edit az újdonságokat mutatja. Azt mondja, tavaly hasonló időszakban már nagyon sok volt a rendelés, az idei kicsit alulmúlta. Eddig.

Ballagási csokrok
A héliumos lufikat továbbra is nagyon keresik és szeretik
Fotó: Zetovics Márió

Hatalmas a választék: a héliumos lufik és a hagyományos csokival tűzdelt csokrok is megtalálhatóak, valamint vágott virág is kapható. Az ecuadori rózsa szinte uralja az üzletet. Minden színben kapható, a többitől hatalmas virága különbözteti meg és sokkal tartósabb is. Kék, fekete, csillámos, sőt még csokoládé és puncs illatú is érkezett a héten, még a várt roham előtt. Egy szálért 1500 forintot kérnek, míg a szegfű és a gerbera 800-ért kapható. Egy ballagási csokor átlagosan 8-10 ezer forintnál kezdődik.

Ballagási csokrok nyomában jártunk
Gondoltad volna, hogy a pókemberből ballagási ajándék lehet?
Fotó: Zetovics Márió

Ballagási csokor vs. plüsscsokor

Plüsscsokrok garmadája található a bejáratnál. Van bulldog, nyuszi, rénszarvas, pókember, tehén és tigris, de továbbra is hódít a bagoly és a maci. Mint megtudtuk, 8 ezer forintnál kezdődik egy plüsscsokor, ami egyben plüssfigurát is tartalmaz, szóval tényleg örök emlék lehet a ballagónak. Az idei trendi ajándék viszont már ennél is többet ígér, kapható hangutánzó, beszélő és világslágerre táncoló plüss is. Például ilyen a rock&roll kutya és Luis Fonsi Despacito című világslágerére táncoló madár.

Ballagási csokrok
Hatalmas szemű őzike meredt ránk a „tömegből”...
Fotó: Zetovics Márió

Megtudtuk azt is, hogy ma már nem csak a gimnáziumi és általános iskolai ballagásokra készülnek. Nagyon gyakran köszöntik az óvodából, sőt bölcsődéből ballagó apróságokat is és a szülők előszeretettel vásárolnak nekik egy kis meglepetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában