Ipartestület

2024.04.19. 16:11

Sok érdeklődőt vonzott a kőfaragók ipartestületének konferenciája

A városi székhelyű Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete aktív közreműködője volt a Hungexpo Zrt. fővárosi vásárközpontjában rendezett, Construma 2024. Építőipari és Otthon/Design Kiállítás elnevezésű eseménynek.

Fenyvesi Károly

Csapucha Tamás (balra) és Németh László a köves szakma standján

Forrás: 24 Óra

Fotó: F.K.

Például a köves szakma hazai érdekvédelmi szervezete, regisztrációt követően, ingyenes részvételt biztosított tagjai számára a hagyományosan nívós esemény kínálatának megtekintésére, jelenléthez a rendezvényhez kapcsolódó találkozókon. A kiállításon, a házigazda zrt. és az ipartestület támogatásával, szabad területen tartott kőfaragó bemutatót egy-egy budapesti, illetve monori szakiskola tanulónak csoportja. Hegedűs István Péter alelnök az érdeklődő diákoknak motivációs előadást tartott a köves szakmákról, annak választási lehetőségeiről. Meglepően sok érdeklődőt vonzott a kőfaragók ipartestületének azon konferenciája, amely Kő az otthonunkban címmel várta az érdeklődőket. Többek között szó volt volt a szakma új irányairól is.

Csapucha Tamás, a Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete Kecskéden élő jegyzője érdeklődésünkre elmondta, hogy a Construma 2024. eseményen való jelenlétük egyik kiemelt célja volt a természetes alapú kövek építőipari felhasználásának népszerűsítése. A Construma erre kiváló alkalom volt, hiszen nincs még egy olyan hazai, ismert rendezvény, amelyen a szűkebb kőfaragó szakma mellett, az építőipar valamennyi ága képviseltette magát. A köves szakma standját megtekintette Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége elnöke is.

Még kő kövön
Az Európai Kőfaragó Fesztivál idei helyszíne Budapest lesz a következő hónapban. A hazai kőfaragó szakma jelentős sikerét jelentő rendezési jogot elnyerő Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete jegyzője, Csapucha Tamás elmondta, emlékezetes találkozóra készülnek. A remények szerint, ennek remek helyszíne lesz a fővárosi, 120 éves Országház előtti sétány, nagy folyónk, a Duna partja. A dicső elődök itt faragták a Parlament köveit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában