Fontos témák

2024.04.25. 16:14

Közgyűlés: A költségvetési témák voltak fókuszban

Elsősorban a költségvetési témákat tárgyalta a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés csütörtökön délelőtt. A közgyűlés további fontos napirendi pontokra is kitért.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Fotó: Forgács József

Jóváhagyták a tavalyi költségvetési rendelet módosítását és teljesítésének és a pénzmaradványának elszámolását, valamint az idei évi költségvetési rendelet módosítását tartalmazó előterjesztéseket a képviselők többsége elfogadta. A vármegyei közgyűlés ismét lényeges témaköröket vetett fel. Az ülést ezúttal is Popovics György elnök vezette.

Ezúttal is fontos napirendi pontok kerültek terítékre a vármegyei közgyűlésen
Ezúttal is fontos napirendi pontok kerültek terítékre a vármegyei közgyűlésen
Fotó: Forgács József / Forrás:  beküldött

Jól gazdálkodott a vármegye, a feladatok finanszírozását költségvetéséből biztosította – derült ki a megbeszélésen. A tagoknak felvázolták az éves ellenőrzési jelentést a vármegye önkormányzatának tavalyi belső ellenőrzési tevékenységéről, amely semmilyen intézkedést nem írt elő, így azt egyhangúlag elfogadták. Az eseményen határozatot hoztak, és elfogadták a vármegyei önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok a tavalyi gazdálkodásról szóló beszámolókat. 

A közgyűlésen elhangzott érintett a szervezetek:

  • Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
  • Rába–Duna–Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás
  •  Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. 
  • Tatabánya-Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Kft.

Zárt ülés keretében döntési javaslat született két TOP PLUSZ pályázatokról, amelyek a következők: „Köznevelési infrastruktúra fejlesztése”, valamint a „Helyi humán fejlesztések”. Ez a benyújtott pályázatok három vármegyei település iskolafelújítását és egy hátrányos helyzetűeket segítő programsorozat létrejöttét teszik lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában