Ballag már a vén diák

2024.05.04. 20:59

Elballagtak a Bárdos végzős diákjai +fotók

Könnyes szemmel búcsúztak el az iskola falaitól a Bárdos végzős diákjai szombaton délelőtt. A ballagáson ezúttal is a tanulókra mosolygott nap.

Kemma.hu

Nem szakadt meg a már jól ismert hagyomány, ezúttal is sütött a nap, amikor a Bárdos László Gimnázium végzős tanulói elballagtak. A ballagás után az érettségi vár a fiatalokra.

Ballagás a Bárdosban: 90 diák búcsúzott az iskola falaitól
Ballagás a Bárdosban: 90 diák búcsúzott az iskola falaitól
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

– Az idei évben három osztály ballagott, most már a betűjel is állandósult. Az A osztály a nyolc évfolyamos osztályt jelenti, a B a négy évfolyamos, míg a C az öt évfolyamos. Ez a három osztály kilencven diákot jelent – emelte ki Pleier Tamás, a Bárdos László Gimnázium igazgatója.

A tanulók a tradíciókhoz híven az osztályfőnökeikkel sétálták körbe a gimnázium termeit, közben ballagási dalokat énekeltek. Az udvaron már várták őket a szülők, illetve a búcsúztató osztályok, akik elsőként szóltak a végzős évfolyamosokhoz. Ezt követően a búcsúzó diákok köszöntek meg mindent tanáraiknak és a szüleiknek. Köszöntőt mondott Pleier Tamás igazgató is. A legjobb tanulók, sporteredményt elértek jutalomban részesültek, de a közösségi munkát is értékelték.

Elismerések a ballagáson

– Egy gimnázium akkor tölti be hivatását, hogyha a tanulmányi munka mellett ki tud bontakozni a képessége más területeken is. Ez nálunk a sport terén nagyon erős. A Bárdos-díj a legmagasabb kitüntetés, amelyet elnyerhet diák, közösség vagy akár pedagógus is. Ezt a kiemelkedő tanulmányi és közösségi munka mellett versenyeredménnyel kell kiérdemelni. Idén ezt a díjat nem adtuk át, viszont a Várnagy István-díj a kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkát jutalmazza, erre szerencsére volt jelöltünk, Tőke Emília nyerte el – tette hozzá.

A ballagás záró akkordjaként feltűzték a végzősök nevével ellátott szalagot a zászlóra, amely oly’ sok éve őrzi a ballagók neveit. A ballagók Ákos – Ilyenek voltunk című dalával búcsúztak az intézménytől, tanáraiktól és diáktársaiktól.

– Mi büszkék vagyunk az iskola diákközösségére és gyerekközösségére, hiszen tíz éves kortól járnak hozzák gyermekek. Ez a közösségi szellem ezen a most végzős évfolyamon különösen erős volt, hiszen mindig összekovácsol egy évfolyamot az, hogy közülük értelemszerűen egy valaki kikerül a királyválasztáson, de már maga a királyválasztás is mindig egy közös élmény, közös munka. Erre a jó hangulatra, erre a szolidaritásra ez az évfolyam mindig is vigyázott.

Ám túl hosszú ideig nem kell távol lenniük az iskolájuktól, hiszen hétfőtől indul a végső megmérettetés. Ugyan sokan emelt szinten érettségiznek akár több tárgyból is, a tanulók felkészülésében minden segítséget megadnak a pedagógusok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában