Illegális szemetelés

2024.04.26. 20:14

Illegális szemetelők ellen indult akcióba a vármegyei polgárőrség +fotók

Vármegyében is elindult a polgárőrség szemétszedő akciója. A megnyitót Tárkányban tartották, majd együtt indultak az illegális szemét nyomába.

Goletz-DeáK Viktória

A vármegyei polgárőrök is bekapcsolódnak az illegális hulladéklerakók felszámolásába. A kormány az egész éves országos akcióhoz támogatást nyújt a szervezeteknek. A Komárom-Esztergom vármegyei akció megnyitóját április 26.-án tartották Tárkányon. A rendezvény után együtt indultak a csapatok szemetet szedni. Kun Csaba, a vármegyei polgárőr szövetség elnöke a Kemma.hu-nak elmondta, hogy 21 szervezet csatlakozott az akcióhoz. A továbbiakban ők szervezik helyi szinten az akciókat. 

Vármegyében is elindult a polgárőrség szemétszedő akciója. A megnyitót Tárkányba tartották, majd együtt indultak az illegális szemét nyomába.
Több, mint hatvan polgárőr és civil szedte együtt az illegálisan lerakott szemetet Tárkány határában
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az eseményen többek között részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő is, aki a polgárőrök köszöntése után elmondta, hogy az akciónak van egy felhívó, figyelemfelkeltő szerepe is. 

Harc az illegális szemetelők

– Nem csak a Föld napján kell szemetet szedni, hanem a többi napon nem kell szemetelni. Úgy gondolom, hogy a Te Szedd nevű szemétszedő akciót is Ne Dobd El-re kellene keresztelni. De sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik eldobják a szemetet, beteszik az autó csomagtartójába és elviszik a háztartási hulladékot messzire, hogy illegálisan kirakja. Úgy gondolom, hogy ez megváltozzon, ahhoz egy személetváltozásra van szükség. A polgárőr szövetség egy kiszámítható stabil partnere az önkormányzatoknak, így ebben a feladatban is példát tudnak mutatni a közösségnek – mondta a képviselő. 

Vármegyében is elindult a polgárőrség szemétszedő akciója. A megnyitót Tárkányba tartották, majd együtt indultak a szemét nyomába.
Sok gyerek is csatlakozott a szemétszedési akcióhoz
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában