Legendák

2024.05.05. 17:40

A Tatabányai Sport Club ünnepélyes keretek között fogadta a labdarúgó hősöket

50 éve érte el a Bányász a sporttörténelmi sikert: KK-győztes lett a focicsapat, egymást követő második évben. Ennek alkalmából a TSC ünnepélyes keretek között köszöntötte azon labdarúgó legendákat, akik ennek a diadalnak a részesei voltak.

Kemma.hu

Szinte napra pontosan 50 évvel ezelőtt nyerte meg az 1974-es Közép-európai Kupát a Tatabányai Bányász Sport Club, erről emlékezett meg a TSC vasárnap. Az ünnepélyen tiszteletüket tették az egykori sportbarátok is. 

50 éve érte el a Bányász a sporttörténelmi sikert. Ennek alkalmából a TSC ünnepélyes keretek között köszöntötte azon labdarúgó legendákat, akik ennek a sikernek a részesei voltak.
A TSC legendái 50 évvel később újból átélhették a történelmi eseményeket
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Sámuel Botond ügyvezető-elnök a köszöntő beszédében kiemelte, hogy a Tatabányai Sport Club számára nagyon fontosak a tradíciók. A múlt sikerkovácsai előtt kitért az egyesület munkájára, az országosan kiemelt sportegyesület sikereire és büszkén megjegyezte, hogy a szakosztálynál már több, mint 300 fiatal sportol. Az utánpótlás mellett szót ejtett a felnőtt csapatról is

Betekintést nyújtott abba, hogyan zajlik a szezonjuk, milyen teljesítményre képesek idén, illetve felidézte a közelmúlt történéseit. Reménykedve beszélt arról, hogy a csapat képes lesz megvalósítani a tervet, ami az NB II-be való feljutást jelentené. 

Az egyesület ajándékának átadása előtt egy filmet láthattak a résztvevők, majd felidézték az egykori sikereket. Megemlékeztek azokról, akik már nem ünnepelhettek sporttársaikkal, külön dr.Lakat Károly edzőről, aki a tatabányai labdarúgás legszebb időszakát hozta el a szurkolóknak. 

A Közép-európai Kupa győzelmét megszerző csapat tagjai voltak:

Csepecz János, Dombai András, Brünyi Béla, Horváth László, Knapik István, Kőműves Mihály, Lódi László, Nagy István, Néder István, Sallói István, Szabó György (CSK), Takács László, Tóth Kálmán, Arany Mihály, Dákai Ervin, Göröcs János, Hernádi László, Horváth Ferenc, Kovács Tibor, Kovácshegyi Lajos, Laczkó Mihály, Zöldi György. Edző: dr.Lakat Károly

A rendezvény végén Khéner László, az MLSZ KEM Labdarúgó Szövetség területi igazgatója pohárköszöntője alatt beszámolt arról, hogy nagy örömmel vett részt az ünnepségen és külön büszke arra, hogy a megyei csapatok nem felejtik el a múltat, aminek segítségével a fiatal generáció is megismerheti a legfőbb sporttörténelmi pillanatokat. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is támogatni fogják a klub munkáját.

50 éve érte el a Bányász a sporttörténelmi sikert. Ennek alkalmából a TSC ünnepélyes keretek között köszöntötte azon labdarúgó legendákat, akik ennek a sikernek a részesei voltak.
Sámuel Botond és Khéner László is büszkén vett részt az eseményen
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában