Díjátadó

2024.04.25. 11:20

Nívós elismerés: az év duális képzőhelye lett a nyergesújfalui családi vállalkozás

A nyergesújfalui Megawatt Kft. nyerte el 2024-ben az „Év duális képzőhelye” szakképzési díjat a magyarországi középvállalkozások közül. Az elismerést a Szakma Sztár Fesztiválon vette át Khéner Gyula, a családi vállalkozás vezetője.

Walczer Patrik

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) tájékoztatása szerint a nívós elismeréssel kitüntetett cég több mint 100 főállású munkavállalóval a térség kiemelkedő villanyszerelő foglalkoztatójának számít és folyamatosan 10-12 tanulónak biztosítja a gyakorlati képzést a legmodernebb feltételekkel.

A nyergesújfalui Megawatt Kft. nyerte el 2024-ben az „Év duális képzőhelye” szakképzési díjat a magyarországi középvállalkozások közül. Az elismerést a Szakma Sztár Fesztiválon vette át Khéner Gyula, a családi vállalkozás vezetője.
Khéner Gyula az elismerésben részesült cég ügyvezetőj, Fülöp Eszter a duális képzés felelőse és Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke
Forrás: KEMKIK

A diákoknak saját, névre szóló minőségi szerszámkészletet adnak, telephelyükön egy szerelőfalat alakítottak ki a különböző bekötések és kapcsolások gyakorlására és tervezésére. Gyakorlati tudást is szerezhetnek, sőt hetente egyszer egy külsős oktatótól kapnak elektromosságtani ismereteket.

A képzőhelyen szülői értekezleteket is szoktak tartani, amelyeken mind a tanulók, mind a szülők részt vesznek. Az arra érdemes diákoknak biztosítják az önjáró gépkezelői jogosítványt és a tűzvédelmi szakvizsga továbbképzéseket. Sikeres szakmai vizsga után a tanulók számára állandó munkaszerződést ajánlanak fel.

A vállalkozás Komárom-Esztergom vármegye mindkét szakképzési centrumával kitűnő kapcsolatot ápol, az iskolák véleményét kikérve folyamatosan eszközbeszerzésekkel, pótlásokkal igyekeznek emelni az oktatás színvonalát.

Rászolgált a vállalkozás az elismerésre

A nívós díjra a KEMKIK terjesztette fel a Megawatt Kft-t. Dr. Szerencsés László, a szervezet elnöke kiemelte, hogy a cég jelentős mérete ellenére családias légkörű. Munkavállalóikat anyagilag és emberileg is megbecsülik, tanulóikat elhivatott, szakmaszerelő fiatalokká nevelik, így abszolút méltók az „Év duális képzőhelye 2024” címre.

Khéner Gyula 2019-ben vehette át az „Aranykoszorús mester” címet, mivel hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában