Súlyos testi sértés

2024.04.25. 16:35

Ítélet született a vendégségben verekedők ügyében: orrtörés lett a bunyó vége

A súlyos testi sértés bűntettében a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott.

Kemma.hu

A járásbíróság az elkövetőt 10 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az elkövető és védő tudomásul vette. Az ügyész az elkövető terhére, végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés érdekében jelentett be fellebbezést – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a vádirat szerint a vádlott és a sértett vendégségben voltak, ahol együtt iszogattak, ám szóváltásba keveredtek, mivel a sértett arra kérte a férfit, hogy költözzön el az albérletéből, ahol szívességi lakáshasználóként több hónapja lakott. A vádlott a szóváltást követően ököllel többször megütötte a sértett arcát, fejét, majd az őt ért ütésektől megszédült és védekezésül a falhoz kuporodott sértettet testszerte ököllel tovább ütötte és rúgta.

A sértett védekezésül a szobában lévő ágyban alvó házigazdájuk mellé bújt az ágy fal felőli oldalára, azonban a vádlott így is legalább egy alkalommal arcon rúgta őt a bal szeme környékén, amitől a sértett vérző sérülést szenvedett. A férfi ezt követően még tovább ütlegelte a sértett fejét, majd a bántalmazást abbahagyva távozott a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében több sérülést szenvedett el, mely sérülések közül az orrcsont elmozdulásos törése és a bordatörések nyolc napon túl gyógyuló sérülések. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában