Közélet

2008.12.14. 19:35

Leárulózták egymást a punkok a buli végén - Fotókkal

Nagy sikert aratott a punkok körében a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Elit Osztag nevű csapat jubileumi koncertje. Olyannyira, hogy az utolsó három dalnál már több tucatnyi rajongó ugrott fel a színpadra, s a zenekar csak nagy nehézségek árán tudta befejezni a muzsikálást.

K. L.

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Nagy Leventét (balra) kishíján letolták a színpadról a rajongók (Fotó: K. L.)
[/caption]

A komáromi zenekar három bandát hívott a Monostori-erődben rendezett ünnepi mini punkfesztiválra. A helyi H5N1, a kazincbarcikai Utolsó Alkalom, valamint a 27 éves múlttal rendelkező fővárosi Kretens alaposan feltüzelte a fiatalokat, illetve a már középkorosztályhoz tartózókat.

Az Elit Osztag tagjai alaposan kitettek magukért, csaknem két órán játszották hajdani nagy slágereiket, s bemutattak több dalt is a nemrégiben megjelent A Nagy rendszermártás című lemezükről. A fiatalokat látva megállapíthattuk, hogy a negyedszázados múltra visszatekintú Osztag dalai nem évülnek el, a fiatalok fújják azokat. Pedig sokan közülük még nem is éltek akkor, amikor ezek a nóták napvilágot láttak. Zúgott a Honnan fúj a szél?, az Áruló itt mindenki, a Helló, Magyarország, s járták a Partizán-tácot is a fiatalok. 

Nagy Leventéék annyira lázba hozták rajongóikat, hogy az utolsó három dalnál már több tucatnyian lógtak a zenészek nyakán a színpadon, néhányan az egyik mikrofont is megkaparintották.

Az Elit Osztag az idén még egyszer fellép, december 23-án Budapesten, az A38-as hajón két ősrégi punkzenekar, a Kretens és a győri Auróra társaságában. A koncert 20 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!