kapás

2021.05.30. 11:00

Kecskéden versenyeztek megyénk horgászai

Címkék#horgászat

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége megrendezte a felnőtt megyei halfogó horgász csapatbajnokság A és B csoportjának versenyét, valamint a női egyéni halfogó megyei bajnokságot.

W. zs.

A versenyeket a Kecskédi Öreg-tó partján tartották, az A csoport versenyét az esztergomi Vasas Horgász Egyesület nyerte. A B csoport versenyén 7 horgászegyesület 21 versenyzője érkezett a tópartra. A kellemes horgászidő meghozta a halak étvágyát. A négyórás vetélkedő után a versenyzők 270 kiló halat zsákmányoltak. Az első helyet az Almásfüzitői Timföldgyár Horgász Egyesület szerezte meg, második lett a Tatai Horgász és Környezetvédő Egyesület, ők ketten felkerültek az „A” csoportos versenybe. A harmadik helyet a Kocsi Horgász Egyesület kapta.

Az A csoport versenyén 11 horgászegyesület 33 versenyzője és 3 női egyéni induló versenyzője várta a rajtot kitűnő felszerelésekkel és minőségi csalikkal. A versenyen megdőlt az eddig rekord, a versenyzők összesen 555 kilogramm halat fogtak. A tó versenytörténetében egyéni rekordot állított fel 43 kilogrammos fogással Szász Attila, a Szomódi Horgászegyesület tagja.

A női egyéni bajnokság első helyét Iglódi Réka (Szőnyi Dolgozók HE.) nyerte, második lett Borbély Gábor Péterné (Bányászok HE. Dorog), a harmadik helyezést Krocsányné Németh Vivien (Kassák Klub KKSE.) érte el.

A versenyen a csapatversenyek dobogósai, valamint a női egyéni bajnokság első három helyezettjének egyesületei értékes kupát vehettek át díjként, a versenyzők nyakába érem került. A díjakat Osvald Zsolt, a megyei szövetség ügyvezető elnöke, valamint Grúber Zoltán, Kecskéd község polgármestere, illetve Tomayer Béla a Kecskédi HE. elnöke adta át a győzteseknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!